Lamine Yamal i Nico
Futbol
Eurocopa

Lamine Yamal i Nico se citen amb Musiala i Wirtz (4-1)

Vuitens. Espanya goleja contra Geòrgia i jugarà els quarts de final contra l’amfitriona

Pere Bosch i Cuenca

Llibres a cop de pedal

Anna Caula

Colònia, l’olor de l’essència

Jordi Dorca

Vacances

Pol Pardini Gispert

Vinícius i els nostres biaixos racials implícits

Avui fa...

2009
Natació
Aschwin Wildeboer fa el rècord mundial dels 100 m esquena El nedador del CN Sabadell Aschwin Wildeboer va millorar el rècord mundial dels 100 m esquena en els Jocs del Mediterrani, que es van disputar a Pescara. Wildeboer va fer 52.38, i va rebaixar així els 52.54 que tenia el nord-americà Aaron Peirsol des de la final dels Jocs Olímpics de Pequín. El vallesà va fer la plusmarca en la primera fracció de la final dels relleus de 4x100 m estils, en què l’equip espanyol va guanyar la medalla d’or. El rècord li va durar una setmana, ja que Peirsol va fer 51.94 el 8 de juliol a Indianapolis.
FOTO: EFE
1989
Ciclisme
Pedro Delgado arriba tard a la sortida del Tour Pedro Delgado bada i comença l’etapa pròleg del Tour, una contrarellotge de 7,8 quilòmetres que es disputa a Luxemburg, amb 2:40 de retard. Delgado, que defensa el títol, acaba el pròleg en el 198è i últim lloc a 2:54 d’Erik Breukink, vencedor de la crono i primer líder i molt lluny també de tots els favorits de la general.
1979
Fórmula 1
Renault obté la primera victòria en el mundial d’un vehicle amb motor turbo Jean-Pierre Jabouille (Renault) aconsegueix la primera victòria en el mundial amb un vehicle amb un motor turbo. Ho fa en el Gran Premi de França que es disputa al circuit de Dijon-Prenois. El francès supera Gilles Villeneuve (Ferrari) en 14.59 i el seu company d’equip René Arnoux en 14.83.  L’equip Renault ja havia manant en els entrenaments amb Jabouille primer i Arnoux, segon.
FOTO: RENAULT