Barça

La nova etapa

La nova junta directiva del FC Barcelona, presidida per Joan Laporta, pràcticament ja ha enllestit tots els canvis en les àrees executives del club

Mateu Alemany i Ferran Reverter són dues peces clau

El17 de març Joan Laporta va prendre possessió del càrrec de president del FC Barcelona. Des d’aquell dia no ha parat de treballar, juntament amb la seva junta directiva, per implantar el programa que els socis van votar majoritàriament per intentar redreçar la situació del club en les seves diverses àrees. I durant tot aquest temps, Laporta no ha perdut el temps. Els canvis són molt visibles, amb cares noves en l’estructura esportiva i també en l’executiva, en què ja no queda ningú del nucli dur de Josep Maria Bartomeu.

Els primers a marxar van ser Albert Soler, director dels esports professionals, i Román Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics, que han estat reemplaçats per Xavi O’Callaghan i Pere Lluís Mellado. Alguns dels primers a ser destituïts també van ser Pere Jansà, director de l’àrea social, i Juanjo Castillo, assessor tècnic d’esports professionals. També va ser acomiadat Xavi Martín, director de la Masia. Després va ser el torn del CEO, Òscar Grau, i de Pancho Schroder, el director financer i de relacions estratègiques durant l’etapa de Bartomeu. La mateixa setmana també havia deixat el club Joan Carles Raventós, el màxim responsable de Barça Licensing and Merchandising. Ahir es va saber que també va ser destituït un dels pocs alts executius de l’anterior etapa que encara quedaven al club. Es tracta de Guillem Graell, el director de l’àrea de marca. Tindrà un substitut al club però encara no sap qui serà.

Seccions i futbol de base

Les sortides en l’estructura executiva van anar combinades amb la marxa de bona part dels responsables esportius de les seccions. En bàsquet van fer fora Nacho Rodríguez per posar-hi Juan Carlos Navarro com a mànager de la secció. En handbol, canvis radicals, amb la marxa de Xavi Pascual, l’entrenador, i David Barrufet, el mànager de la secció. El nou entrenador en l’handbol serà Antonio Carlos Ortega. En el futbol sala també han canviat tota l’estructura, i han fet fora Andreu Plaza i Txus Lahoz, que no continuarà com a responsable de la secció. De mànager Laporta ha situat l’exjugador Jordi Torras i d’entrenador, Jesús Velasco. I en hoquei sobre patins Toni Miró també deixa de ser el responsable de la secció.

També hi ha hagut canvis radicals en el futbol de base, amb les sortides de Garcia Pimienta, que serà reemplaçat per Sergi Barjuan. També van fer fora Àlex García, el cap del departament d’observadors; Jordi Roura, director esportiu del futbol de base, i Aureli Altimira, responsable del futbol 11. També s’ha prescindit de Guillermo Amor, que deixa de ser director de relacions institucionals i esportives del FC Barcelona. S’hi ha incorporat Alexanko, com a màxim responsable.

Els nous homes forts

Mateu Alemany, com a director de futbol i també amb responsabilitats en el futbol de base, és el nou home fort en l’àrea esportiva. Treballa conjuntament amb Ramon Planes i Jordi Cruyff, que també s’ha incorporat a la nova estructura amb l’arribada de Laporta a la presidència. Xavier Budó, el nou director d’esports del FC Barcelona, és una de les noves incorporacions en l’estructura executiva en l’àrea esportiva que també té un pes rellevant.

Però no només han arribat càrrecs esportius al club perquè si hi ha alguna peça molt important en el nou projecte de Laporta és Ferran Reverter, el nou director general de l’entitat. Oficialment es va incorporar l’1 de juliol però ja fa temps que treballa i coneix el club. En ell hi ha moltes esperances posades i es confia que serà capaç de capgirar la difícil situació econòmica de l’entitat. Altres executius que han guanyat pes amb Laporta de president són a l’àrea corporativa, Maribel Meléndez; l’àrea de recursos humans, amb la tornada al club de Carles Cendrós; l’àrea d’ingressos, que incorpora Àlex Barbany; la de tecnologia, amb Juan Manuel Tabero; l’àrea social, amb Anna Aznar, i l’àrea de seguretat, amb Ferran López, exnúmero 2 dels Mossos.

PUNTALS

Mateu Alemany és l’home fort en l’àrea de futbol i Reverter per refer la dèbil economia

RELLEUS

També s’han canviat els tècnics i responsables de les seccions professionals

RENOVACIÓ

Ahir va caure Guillem Graell, responsable de marca i que tindrà un relleu
Hi ha hagut canvis en els caps de totes les àrees més importants de l’entitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)