Barça

Torna l’acústica al Camp Nou

Retorn del públic. 20.384 espectadors van presenciar el debut del Barça: Piqué, ovacionat, i càntics de tribut a Leo i també alguns xiulets

526 dies després, els culers van tornar a trepitjar el Camp Nou. Fi a una llarga espera. Disset mesos lluny del temple. Des del 7 de març del 2020 que el Barça no jugava un partit de lliga acompanyat del seu públic per culpa de la maleïda Covid. Aquell dia va ser davant de 77.035 espectadors, també contra la Real (1-0). Menor va ser l’aforament permès ahir en l’estrena en la lliga. En total: 20.384 espectadors en un primer pas cap a la normalitat.

Els culers tenien fam de futbol. Es va comprovar des del primer minut. Gerard Piqué, Pedri i Memphis Depay van ser els més aplaudits abans del xiulet inicial. Hi havia ganes d’animar. Piqué va ser el més aclamat i naturalment hi va haver el moment Messi. L’últim dia en el Gamper, els 2.924 espectadors presents aquell dia a l’estadi Johan Cruyff ja van corejar el nom de l’argentí en el partit contra la Juve de Cristiano Ronaldo. Va ser un primer assaig. Ahir es va repetir l’escena en el minut 10 de la primera part i també en el minut 10 de la segona. Càntics de “Messi, Messi!”, però aquesta vegada acompanyats també d’alguns xiulets que cadascú és lliure d’interpretar com vulgui. La ferida per la marxa de Leo costarà de cicatritzar, això és evident, i no tothom ho digereix de la mateixa manera. Alguns li van brindar càntics a mode de tribut, altres van xiular aquests càntics i altres mai oblidaran el que ha fet Messi per a aquest club. És el cas, per exemple, de Domènec Espona (soci núm. 59.454). Ell és un dels milers de socis que van ser presents en aquell Barça-Real del març del 2020 i que ahir van repetir. Fa 17 mesos va anar a l’estadi acompanyat d’amics en l’autocar de la penya barcelonista de Roda de Ter i les Masies de Roda. Ahir li va tocar anar amb el seu cotxe particular, només acompanyat de la seva parella. Nous hàbits del futbol en pandèmia. Abans d’entrar al camp va anar a la FCBotiga i es va fer serigrafiar el nom de Messi amb el dorsal 10. Coses del futbol. Reverència eterna a Leo. Va confessar a L’Esportiu que només tenia serigrafiat el nom d’Iniesta fins ara en les moltes samarretes del Barça que té a l’armari.

Dins el tema Messi, també van sentir-se crits i insults contra el PSG. Abans del partit, el club també va fer retirar una pancarta que deia: “Laporta trilero”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)