Barça

Elogis a Piqué, optimista amb els altres i amb l’equip

Satisfet. Laporta qualifica d’extraordinari el gest del central català, revela que les converses amb els altres capitans van bé i destaca que l’equip està unit i amb molta motivació per guanyar

Si diumenge Memphis i Eric Garcia van formar part de l’onze titular del Barça que va debutar en la lliga contra la Real Sociedad va ser gràcies al fet que, un dia abans, Gerard Piqué va acceptar una rebaixa de sou que va permetre al club inscriure aquests dos fitxatges i Rey Manaj. Un gest poc comú i que ahir va rebre els elogis del president Laporta. “Ja hem resolt amb Piqué aquesta qüestió. Hi ha jugadors que estimen el Barça i són jugadors de club. És un acte molt lloable i que no el fa tothom”, va afirmar. El defensa català va afirmar després del partit que els seus companys en la capitania tenien pensat fer el mateix, i Laporta va confirmar que les converses amb els altres capitans van bé però que no estan tancades. “Encara no està resolt, però esperem que els altres capitans actuïn en la seva línia. Les negociacions van bé. Entenc els jugadors. Venen d’una dilació salarial i ara se’ls demana un altre esforç. Això no és d’avui per demà. Han arribat a la conclusió que això està en una situació dramàtica. Tant Alba, com Busquets, com Roberto s’estan portant molt bé.”

Pel que fa a la resta de la plantilla, Laporta va confirmar que també s’hi negociarà, encara que en el seu cas no va quedar clar si seran reduccions de salari o dilacions o supressions d’alguns bonus. “Estem racionalitzant i posant lògica als salaris dels jugadors.” I és que malgrat la marxa de Leo Messi, la massa salarial continua sent un dels grans problemes per a l’economia del club. Per a la temporada 2021/2022 la massa salarial era de 617 milions d’euros, equivalent a un 103% dels ingressos, i per això el límit salarial que va fixar LaLiga inicialment només era de 88 milions. Laporta va reconèixer que l’organisme que gestiona la competició els considera un club “incomplidor”. “En la 2018/19 hi va haver dos expedients per haver sobrepassat el límit salarial; en la 2019/20, l’impacte Covid va salvar el límit salarial; en la 2020/21 el límit salarial era de 237 milions i posen 415 de salaris en el pressupost. Tot això ho hem anat arrossegant”, va lamentar el president.

Ara bé, no va descartar fer alguna incorporació més aquest estiu, sempre que marxin més jugadors. Koeman reclama un altre davanter. “Tots sabeu la situació del límit. Hem d’alliberar per poder fer entrar jugadors. Si alliberem 4 milions, en podem entrar 1. S’està veient els jugadors que compten i els que no, i l’àrea esportiva està treballant. El mercat no tanca fins al 31 d’agost i poden passar encara moltes coses.” Dels que no compten, va quedar clar en la primera convocatòria i Laporta els va posar nom. “Umtiti s’està entrenant bé, Pjanic s’està comportant de forma molt professional i Coutinho surt d’una lesió. Amb Collado vam tenir una oferta i no va poder ser. Nosaltres també tenim alguns lesionats.”

Però Laporta no va voler acabar la seva compareixença sense enviar un missatge d’optimisme, que veu reforçat després de la bona actuació de l’equip contra la Real Sociedad i dels ànims amb què l’afició va donar suport als jugadors. “Veig els treballadors molt motivats, i també l’equip, no em cansaré de dir-ho. Que hi hagi tornat l’afició també anima. Tots els jugadors estan més motivats que mai. Els capitans lluitaran al màxim perquè la temporada sigui un èxit. Ahir es va demostrar que els barcelonistes tenim ganes de futbol.”

EL MERCAT

Laporta no va descartar més fitxatges, sempre que marxin jugadors

“Amb Messi vam prendre la decisió correcta”

Joan Laporta va tornar a defensar que va prendre la decisió correcta quan va decidir plantar-se i no renovar Leo Messi, provocant el seu fitxatge pel PSG. “En la seva presentació vaig tenir sensacions contradictòries, com tots els barcelonistes. Hauria preferit veure’l en el Barça, tot i que estic convençut que hem pres la decisió correcta perquè la institució està per sobre de tots.” El president respecta l’opinió dels socis que durant el partit contra la Real Sociedad van decidir recordar-lo corejant el seu nom, però també els que van optar per xiular. Laporta entén que la relació amb l’argentí es pugui haver refredat. “Fredor? Eren unes negociacions que tots dos esperàvem que fructifiquessin i no va sortir. Hi ha un disgust mutu. Personalment li segueixo tenint la mateixa estima que li tenia. Ha estat una llàstima que no acabés com volíem”, va admetre. El president blaugrana va assegurar que el Barça sempre li tindrà un agraïment “etern”, però que la relació d’amor entre Messi i el club s’havia anat “deteriorant” en els últims anys com és llei de vida. “Hem avançat l’era post Messi dos anys. Però segueix sent el millor.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)