Barça

Prohibit fallar

Al Barça només li val la victòria contra el Dinamo de Kíev per mantenir-se viu en aquesta Champions

Sergi Barjuan recupera Ansu Fati, De Jong, Dembélé i Araujo

El Barça avui se la juga a Kíev contra el Dinamo (21 h, Movistar Liga de Campeones). No és una final perquè no hi ha cap títol en joc, però com si ho fos. Una altra ensopegada complicaria, i molt, el futur dels blaugrana en aquesta edició de la Champions. I ja se sap tot el que això comporta. Un fracàs esportiu com no es recorda des de fa molts anys i un daltabaix econòmic d’una certa envergadura en uns moments en què perdre bons ingressos és un cop per al club. De fet, possiblement s’haurien de retocar diverses partides del pressupost, que quedarien totalment desfasades.

Però la clatellada esportiva, pel que fa a la imatge, faria molt més mal. Tothom té molt clar que el Barça ha baixat algun graó respecte d’altres grans d’Europa, amb qui en el dia d’avui no pot competir d’igual a igual, però veure’s fora dels vuitens per acabar disputant l’Europa League certificaria que la caiguda de nivell és més greu del que tothom s’imaginava i que la reconstrucció de l’equip potser requerirà més anys i més paciència. Amb tota aquesta pressió al damunt sortirà l’equip de Sergi Barjuan avui al camp del Dinamo de Kíev. No és poca. Però això és el que passa després d’haver fallat estrepitosament contra el Benfica, quan l’equip va sortir golejat per 3-0. Si el Barça fa la feina a Ucraïna i el Bayern continua en mode piconadora i es desfà dels portuguesos, els blaugrana podran certificar la classificació derrotant el Benfica al Camp Nou. Aquest és l’escenari que preveia Ronald Koeman després de perdre a Da Luz.

Però cal anar a pams i centrar l’objectiu. I aquest no és cap altre que sortir de Kíev amb els tres punts. I no serà fàcil. A casa, el Barça només es va poder imposar al Dinamo amb un solitari gol de Gerard Piqué, que avui serà baixa per una elongació al soli. No és l’única absència que tindrà l’equip perquè tampoc hi serà el Kun Agüero, que continua ingressat a l’hospital en espera que li acabin de fer l’estudi cardiològic que expliqui l’arrítmia que va tenir en el partit contra l’Alavés. Tampoc està disponible Sergi Roberto, que no acaba de fer net de la lesió.

Benvinguts reforços

Sergi Barjuan, però, podrà comptar per a aquest decisiu duel amb reforços molt importants. Recupera d’un sol cop Ansu Fati, que s’ha perdut els dos últims partits per molèsties al genoll; Ousmane Dembélé, que no juga des del mes de juny; Araujo, absent els últims cinc partits, i Frenkie De Jong. Tots ells en condicions normals serien titulars en un partit de la importància del d’avui contra el Dinamo de Kíev, però tenint en compte tot el que ha passat aquesta temporada amb les lesions és possible que el tècnic català no es vulgui arriscar amb tots ells i se’n reservi alguns per si cal fer canvis durant tot el partit. Tenint en compte els precedents en lesions musculars d’Araujo, possiblement serà Lenglet qui acompanyarà Eric Garcia a l’eix de la defensa. Els laterals serien per a Mingueza i Jordi Alba.

Al mig del camp, Busquets jugarà segur i l’altra plaça més o menys definida és la de Gavi. Sergi Barjuan ha de decidir si torna a fer jugar Frenkie de Jong de titular, molt probable tenint en compte el pes específic que té a l’equip, o si continua mantenint la confiança en Nico González, que va ser un dels millors en l’últim partit contra el Rayo Vallecano, malgrat la derrota, i que també va fer una actuació molt destacable dissabte al Camp Nou contra l’Alavés.

Tenint en compte que cal anar pel partit des de l’inici, el més probable és que Ansu Fati surti de titular. Ha entrat en la llista i ja s’ha perdut dos partits. El genoll que ara li feia mal no és l’operat i aquest descans li haurà anat bé per treballar a fons. Amb ell sobre la gespa les possibilitats de l’equip creixen perquè té capacitat de desequilibri, tot i que encara no està al màxim, i té gol. I això és el que necessita el Barça en aquests moments. No s’ha d’oblidar que l’equip només ha marcat un gol en la Champions aquesta temporada i el va fer un defensa, Piqué. Al seu costat jugarà Memphis Depay, que després del seu gol alliberador contra l’Alavés, intentarà estrenar-se a Europa amb el Barça. Després d’un inici prometedor, l’holandès ha tingut una baixada en el rendiment i tothom espera d’ell que torni a marcar diferències i a jugar pensant en el bé col·lectiu i oblidant-se de fer la guerra pel seu compte, com s’ha vist en els últims partits.

L’altra plaça està més disputada. Possiblement l’experiment de jugar amb Dest obert a la banda s’ha acabat perquè no ha acabat de funcionar i Sergi Barjuan s’ha marcat el repte de recuperar la millor versió de Coutinho. Així que el brasiler podria tenir una altra oportunitat per demostrar que encara pot ser un futbolista útil. L’opció de jugar d’inici amb Dembélé està descartada perquè no juga des del mes de juny i li falta moltíssim ritme de competició. Ara bé, si les coses es compliquen, potser serà el moment perquè pugui tenir alguns minuts. La seva capacitat de desequilibri és destacable.

El Barça s’hi juga molt, però el Dinamo de Kíev no pensa regalar el triomf. Mircea Lucescu veu el seu equip capacitat per puntuar contra aquest Barça i no es va estar d’advertir que els blaugrana no li feien por. De fet, va assegurar que considerava el Benfica un equip “més competitiu” i que ja havien empatat contra ells, així que no veia per què no podien fer-ho contra el Barça. “No es poden fer miracles en tan poc temps”, va dir quan li van preguntar pel canvi a la banqueta blaugrana. Serà qüestió de demostrar-li avui a la gespa que està equivocat.

BAIXES

Les de Piqué i Agüero ja se sabien, i Sergi Roberto encara no està recuperat

DUBTES

Barjuan haurà de decidir quins dels recuperats surten d’inici o bé si en reserva algun
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)