Barça

Un Barça de cristall

Xavi inicia avui el seu projecte al Barça amb il·lusió però capficat també per les moltíssimes lesions que està tenint la plantilla

Hi ha onze baixes actualment i divuit jugadors han passat ja per la infermeria

Xavi Hernández serà presentat avui al migdia, per fi, com el nou entrenador del Barça (13 h). Comença l’era Xavi. Arriba amb la missió d’allunyar el Barça de la mediocritat i construir un equip amb ànima. D’entrada, no se li exigeixen títols, se li demana liderar un Barça que torni a il·lusionar, que és tant o més difícil. Gran repte.

Xavi agafa un vestidor trencat anímicament pels mals resultats i fortament castigat per les lesions. Fins a onze futbolistes lesionats té ara mateix el Barça: Neto, Sergi Roberto, Eric, Piqué, Dest, Nico, Pedri, Dembélé, Agüero, Ansu Fati i Braithwaite. Es podria fer un onze inicial. És l’onze invisible de Xavi. Neto, Eric i Nico són els casos menys preocupants. El porter brasiler va ser baixa a Vigo per un procés febril, i Eric i Nico tenen dues sobrecàrregues. Són dos dels peatges que ha deixat el partit del Celta. Eric té una sobrecàrrega al bessó de la cama dreta –causa baixa amb l’absoluta– i Nico té una sobrecàrrega a l’adductor de la cuixa esquerra –causa baixa amb la sub 21–. El club va emetre ahir el comunicat mèdic de tots dos i en el cas d’Eric s’esperaven pitjors notícies.

La infermeria està plena. Piqué té una elongació al soli de la cama dreta, Dest té una lumbàlgia, Sergi Roberto té lesió al recte anterior de la cama dreta, Pedri encara està de baixa per la recaiguda que va tenir de la lesió al quàdriceps de la cama esquerra, Dembélé es va fer una elongació al semimembranós de la cama esquerra després d’una reaparició fugaç a Kíev, Braithwaite continua recuperant-se de la lesió al genoll, Agüero estarà un mínim de tres mesos fora dels terrenys de joc per l’arrítmia que va tenir contra l’Alavés, i Ansu Fati es va fer dissabte una lesió al bíceps femoral de la cama esquerra (4-6 setmanes).

Situació alarmant

L’historial mèdic del Barça en aquests quatre primers mesos de temporada fa tremolar. Un total de 18 futbolistes han estat afectats per contratemps de diferent consideració. S’han confirmat 25 lesions (14 musculars), un procés febril (Neto), una gastroenteritis (Sergi Roberto), dues lumbàlgies (Balde i Dest) i un problema cardiològic (Agüero).

Alguns futbolistes són clients habituals. És el cas d’Ansu. La lesió que es va fer a Balaídos el deixa fora de la llista de Luis Enrique per als partits contra Grècia i Suècia. Ansu va reaparèixer contra el Llevant després de molts mesos de baixa i des de llavors ha tingut una petita lesió al genoll i ara la lesió al bíceps femoral de la cama esquerra. També Piqué ha fet una doble visita a la infermeria, per dues elongacions al soli. I preocupant és el cas de Pedri. El canari va acabar explotant després d’acumular més de 70 partits en un any. Primer va tenir una muscular al quàdriceps de la cama esquerra i després la recaiguda al camp del Benfica. S’ha perdut ja 10 partits.

El virus FIFA també està castigant el Barça amb duresa. Araujo i Dest van lesionar-se en el seu moment amb l’Uruguai i els Estats Units, i Mingueza ja va arribar lesionat muscularment dels Jocs Olímpics de Tòquio. La lesió al genoll de Dembélé també havia estat amb la selecció, durant l’Eurocopa.

Iñaki Peña, Umtiti, Gavi, Busquets, Riqui Puig, Memphis, Demir i Luuk de Jong són els únics que han esquivat la infermeria. El nom de Lenglet no ha aparegut en cap comunicat mèdic oficial, però se sap que va arrossegar una tendinitis al genoll que li va impedir tenir una major participació amb Koeman. En general, un autèntic drama.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)