Barça

Contra rellotge

Al Barça no són gaire optimistes amb la idea de col·locar Dembélé en un altre equip abans del tancament del mercat, demà a mitjanit

Si es queda, no es podrà fer cap altra incorporació i es crearà un problema

Demà a mitjanit es tanca la finestra del mercat hivernal de fitxatges. La direcció esportiva del FC Barcelona ha pogut fer prou feina, amb la incorporació de Dani Alves, Ferran Torres i Adama Traoré, i el retorn de Demir a Àustria i de Coutinho a Anglaterra. Però encara en vol fer més. Ja van contra rellotge, però des de les oficines no donen la tasca per acabada. En queda una de principal: col·locar Ousmane Dembélé, la peça que està bloquejant qualsevol altre moviment del Barça en el mercat.

Al club blaugrana no són gaire optimistes amb la possibilitat que marxi. No es rendeixen, però el silenci a l’altra banda és sospitós. L’agent de Dembélé, Moussa Sissoko, ha estat aquesta setmana a Barcelona i es va reunir amb Xavi i Jordi Cruyff –Mateu Alemany no hi va poder assistir perquè tenia covid– i va insistir que el jugador es volia quedar i que negociessin de nou la seva renovació. El problema, però, és que el Barça ja va presentar una última oferta que va ser refusada i no té la més mínima intenció de canviar les condicions. En qualsevol cas, si ho fes, seria per presentar una proposta encara inferior. Al club han acabat fins al capdamunt de l’actitud de Dembélé i el seu representant, i per això van decidir conjuntament amb Xavi que, si no renovava o marxava abans del dia 31, deixaria d’entrar en les convocatòries. I així va ser. En els dos últims partits ja va quedar fora de la llista.

Aquest fet va fer reflexionar Dembélé, que ara sí que sembla disposat a facilitar una sortida en aquest mercat d’hivern. De moment, però, poques coses s’han mogut. Cap dels clubs que el volen –el Manchester United, el Chelsea i el PSG– han presentat una oferta formal per ell i el que sí que sembla que voldria pagar, el Newcastle, no és del gust de Dembélé, que si ha de marxar vol anar a un equip amb un pes igual o superior. Quan queden poques hores per a la data límit, la seva sortida és difícil.

I això és un autèntic maldecap per al FC Barcelona. Perquè si el francès no marxa, no podrà fer cap altra incorporació tal com desitgen Xavi i la direcció esportiva, ja que el club no tindria marge salarial. El Barça vol un altre davanter, i Aubameyang és l’escollit després de les dificultats que s’han trobat per lligar Álvaro Morata, ja que l’Atlético de Madrid exigia un traspàs i tampoc veia gaire clar reforçar un rival directe. Pel que fa a Aubameyang, les negociacions amb l’Arsenal estan prou avançades, sempre que abans es doni el condicionant de la sortida de Dembélé.

Si finalment el francès no pot marxar i es queda a la plantilla, el Barça tindrà un problema a sobre. Per començar, a Xavi se li complicarà la gestió dels vestidors si el club manté la idea de deixar-lo tots els partits a la graderia. Seria com tenir un jugador apartat. Encara no s’ha pronunciat en aquest sentit, però caldria saber també si el tècnic no demanaria a la direcció esportiva que es replantegés la decisió de no fer-lo jugar mai. En qualsevol cas, és un debat que es podria obrir. Si bé l’arribada d’Adama es produeix clarament per pressionar Dembélé i perquè és el seu substitut, també és cert que la lesió d’Ansu ha deixat l’atac blaugrana amb menys jugadors que puguin jugar per la banda. Malgrat que mai ha tingut continuïtat i que té moltíssimes llacunes tàctiques, Dembélé és un futbolista desequilibrant i que pot canviar el signe d’un partit ell sol en una jugada aïllada. I si el Barça se l’ha de quedar i li paga tot el contracte, potser seria bo aprofitar-lo quan calgui.

FERMS

El Barça no pensa fer cap més oferta a Ousmane Dembélé i, si ho fes, seria a la baixa

DIFICULTATS

Els possibles clubs als quals podria anar el francès no han presentat cap oferta formal

PROBLEMES

Si es queda, la direcció vol que no torni a jugar i això podria generar tensió als vestidors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)