L’1x1 del Barça-Nàpols

Per Oriol Tortajada

TER STEGEN (90’)
BATUT
Bona aturada en una acció d’un contra un amb Osimhen (21’) i emprenyat en el gol del polonès Zielinski, perquè va aturar-li el primer xut però el refús no el va afavorir i no va poder evitar el 0-1. Un altre dia sense deixar la porteria a zero.
MINGUEZA (81’)
CONCENTRAT
El gran beneficiat per la decisió de Xavi de no inscriure Dani Alves en la competició. La lesió d’Araujo i el mal moment de joc de Dest li van obrir les portes de la titularitat. Menys feina de l’esperada amb Insigne en aquella banda.
PIQUÉ (90’)
SOBRI
Capità per la suplència de Busquets. Mana amb braçal o sense, tant és. Bon lideratge un dia més i impotent en el gol de Zielinski, que no va ser capaç d’impedir. Se’l trobarà a faltar a Mestalla per la ximpleria amb Nico Melamed en el derbi.
ERIC (90’)
RECONFORTAT
Venia ferit del derbi pels seus mals minuts i el gol de Raúl de Tomás. Amb ganes de reivindicar-se. Va patir amb la mobilitat d’Osimhen i, sobretot, en el cos a cos amb el nigerià, però va sortir indemne de la batalla.
JORDI ALBA (90’)
FRÀGIL
Retratat per Elmas en l’acció del gol del Nàpols. El macedoni va retallar dins l’àrea amb habilitat abans de fer la passada a Zielinski i Alba es va passar de frenada. En atac no va poder connectar cap centrada amb els davanters.
NICO (65’)
COMPROMÈS
Amb el dorsal 14 a l’esquena en els partits de lliga i amb el dorsal 28 a Europa. Juga bé porti el número que porti. Amb la intensitat i el treball físic que requeria el partit. Bons minuts. Un pencaire.
FRENKIE (65’)
ASSOCIATIU
L’etern comodí. Ahir li va tocar exercir el rol de pivot, amb Busquets esperant el seu torn a la banqueta. Es va associar bé amb Nico i Pedri, els seus socis a la zona ampla. Bé també oferint-se en la sortida amb els centrals.
PEDRI (90’)
DELICAT
Impulsat pel seu gol contra l’Espanyol, ahir el primer xut del Barça contra la porteria del Nàpols va tornar a ser seu. Deliciosa la seva passada d’esperó a Ferran en una acció en el minut 87 que el valencià va malbaratar.
ADAMA (65’)
VIGILAT
Extremament controlat per Spalletti des de la pissarra, amb Insigne sempre present en les ajudes a Juan Jesús. Menys desequilibrant que el dia de l’Atlético i en el derbi, però sempre suma. Ell va propiciar l’acció del penal. Vital.
AUBAMEYANG (86’)
GENERÓS
Titular per primera vegada amb el Barça. De fet, els tres fitxatges del mercat d’hivern inscrits en l’Europa League van sortir des de l’inici. Encara amb una evident falta de ritme, però treballador en la pressió alta. Voluntariós.
FERRAN (90’)
DESESPERAT
Un encert, el del gol, i infinitat d’oportunitats malbaratades. El seu únic xut entre els tres pals va ser el de l’1-1 des del punt de penal. La resta, als núvols. Massa capficat i poc precís. Enrabiat amb ell mateix per la falta de definició.