Barça

No val a badar

El Barça vol sumar la tercera victòria consecutiva en la lliga per consolidar el lloc de Champions, però s’haurà de treballar de valent al camp d’un Elx en forma

Els blaugrana estan sent efectius i acumulen tres golejades seguides

No li queda cap més remei al Barça que seguir en la dinàmica actual i no aturar-se. Massa sotracs s’ha trobat pel camí, volguts i no volguts, que l’han deixat en una situació en què no es pot permetre el luxe d’ensopegar. L’arribada de Xavi i els fitxatges d’hivern li han permès situar-se en la quarta plaça, la que dona accés a la Champions, l’objectiu prioritari de la temporada, però cal consolidar-la. La lluita per aquest lloc és i serà dura. Qualsevol errada, penalitza. Massa feina li ha costat a l’equip blaugrana remuntar per tornar a fer passes enrere.

Avui contra l’Elx (16.15 h), el Barça no pot badar, ni confiar-se. Contra l’Athletic es va sumar tres partits consecutius guanyant, però en la lliga això encara no s’ha produït. Passaria només si l’equip torna amb els tres punts de l’estadi Martínez Valero. I no ho tindrà fàcil perquè l’Elx ha reaccionat amb el relleu a la banqueta i des que Francisco va agafar les regnes són un altre equip. Només ha cedit un empat al seu estadi en cinc partits després del canvi d’entrenador i segur que intentarà recuperar sensacions després de perdre contra el cuer, el Llevant.

No van posar les coses fàcils als blaugrana al Camp Nou, així que els de Xavi ja estan advertits. A priori, el Barça en faria prou si manté la línia dels últims partits, amb bon joc i bona actitud, i com sol passar, això s’ha traduït en bons resultats. L’equip està endollat, pressiona bé, és intens, i al davant s’està mostrant molt efectiu amb tres golejades consecutives contra el València, el Nàpols en l’Europa League i l’Athletic de Bilbao. Tots van encaixar quatre gols. Especialment inspirat està Aubameyang, el millor jugador de la lliga aquest mes de febrer.

Amb només les baixes dels lesionats Ansu Fati, Sergi Roberto i Samuel Umtiti, Xavi té per triar i remenar a l’hora de fer un onze de garanties. On té més alternatives, sobretot, és al mig del camp, on podria sortir d’inici amb Busquets, De Jong i Pedri per donar descans a Gavi, i en l’atac caldrà veure si manté el trident Adama, Aubameyang i Ferran Torres o bé torna a apostar per Dembélé, que al Camp Nou ja ha canviat els xiulets per aplaudiments, situa Gavi de fals extrem per l’esquerra. Luuk de Jong, en moment dolç golejador, i Memphis, que va reaparèixer marcant, esperarien una oportunitat des de la banqueta. Braithwaite ha quedat fora. En defensa, tornarà Jordi Alba al lateral esquerre i possiblement a l’eix es mantindrà la parella Araujo-Piqué amb Alves, de qui Xavi vol la renovació, al lateral dret, i Dest es quedaria a la banqueta.

EL RIVAL

Només ha cedit un empat al seu camp en cinc partits després del canvi de tècnic

BARÇA

Passa per un gran moment i en atac està sent efectiu, amb 12 gols en els últims tres partits

Francisco: “Estan a un nivell alt”

Malgrat l’última derrota contra el Llevant, l’Elx ha fet un canvi amb Francisco a la banqueta. El tècnic va instar el seu equip a oblidar ràpid la desfeta a València. “No podem sortir-nos del guió marcat per un partit dolent; sabem qui som i contra el Barça jugarem amb tota la il·lusió.” El tècnic va elogiar el seu rival: “El Barcelona està a un nivell alt i recorda el de fa anys.” Francisco podria fer alguns canvis en l’onze inicial per donar descans a jugadors amb molts minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)