Barça

Vol tornar a rugir

Memphis va recuperar contra el Mallorca la seva millor versió amb la samarreta del Barça

El neerlandès és el màxim golejador de l’equip i assegura que vol continuar al club blaugrana per molts anys

Memphis va arribar al Barça l’estiu passat per petició de Ronald Koeman. Estava molt il·lusionat de formar part d’un club de tanta entitat i, sobretot, de poder compartir vestidor amb Leo Messi. Però tot es va enfonsar. L’argentí va marxar, no va arribar cap fitxatge de renom i la situació econòmica dificultava el dia a dia del club. Però ell es va evadir de tot sobre la gespa i ben aviat es va posar l’afició del Barça a la butxaca. Va marcar al Gamper contra la Juventus, va ser el millor en l’estrena en la lliga contra la Real Sociedad, va firmar el gol de l’empat a San Mamés i també va veure porteria al Camp Nou contra el Getafe, just abans de l’aturada de seleccions del setembre. Fins i tot quan marxava amb els Països Baixos es feia un fart de marcar i assistir. Era el moment més dolç de Memphis. Efectivitat i atreviment, amb algunes filigranes amb la pilota que despertaven l’admiració dels culers. Memphis es va convertir en el pitxitxi i un argument ofensiu per a un equip necessitat i que no acabava de girar rodó.

Però les coses es van tòrcer. El dia que el Barça es va acomiadar de la Champions a Munic, Memphis es va fer una lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra que el va tenir un mes parat. Va reaparèixer contra el Granada i va tenir uns minuts en la supercopa contra el Madrid, però els isquiotibials van començar a fer-li la guitza i el neerlandès va desaparèixer de les convocatòries durant un mes i mig, mentre els reforços d’hivern –Aubameyang, Ferran Torres i Adama, al principi– l’avançaven pel lateral i es feien un lloc en l’entramat ofensiu blaugrana. Ni els gols contra l’Athletic Club i l’Elx van permetre a Memphis recuperar el seu lloc en l’onze i s’havia de conformar amb estones al tram final dels partits. Per rematar-ho, a l’abril va tornar a quedar-se fora una setmana per culpa dels maleïts isquiotibials.

Però Memphis no es va rendir i diumenge contra el Mallorca va tornar a divertir-se. El neerlandès va recuperar el protagonisme dels primers partits, amb accions individuals, xuts i frivolitats. El Camp Nou enyorava el seu gest de tapar-se les orelles després de perforar la porteria rival. Els gols curen i Memphis en necessitava un per espolsar-se males sensacions. I el Barça també. El mes d’abril ha estat nefast, amb l’eliminació europea i una davallada considerable del joc. El temple blaugrana encadenava tres derrotes seguides i els gols van curar una ferida profunda. Memphis va ser un dels líders en la victòria patida contra els balears, mentre que Ferran va tenir poc encert de cara a gol i Adama es va quedar un cop més sense trepitjar la gespa. “Ha jugat perquè s’entrena molt bé. Ha fet una setmana fantàstica i vull jugadors amb aquesta actitud. A vegades he estat injust amb ell”, va reconèixer Xavi després del duel. Mentrestant, Memphis mostrava el seu amor al club. “Vull ser important per a l’equip la temporada que ve i molts anys més”, va afirmar a ESPN el davanter i màxim golejador de l’equip, amb 12 gols. I és que el futur de Memphis és un tema sobre la taula. No és cap secret que el Barça busca davanter. Ansu Fati i Ferran tenen un lloc, mentre que el futur de Dembélé és incert. Aubameyang ha marcat gols i té contracte fins al 2025, si bé té una clàusula de sortida pactada per al 2023. A Braithwaite i Luuk de Jong se’ls busca destí, mentre que Adama ho té cada vegada més negre. Memphis acaba el contracte el 2023 i és un futbolista amb mercat.

Adama s’apaga

Si la cara contra el Mallorca va ser Memphis, la creu la va protagonitzar Adama. El futbolista de l’Hospitalet va sumar el quart partit sense disputar ni un sol minut. Cedit pel Wolverhampton, Adama va aterrar al Camp Nou amb força i amb una brillant actuació contra l’Atlético de Madrid, l’Espanyol o el Nàpols que va fer plantejar la incorporació definitiva de l’extrem al club de cara a la temporada que ve. Però la realitat és que des del març ha anat perdent protagonisme i no ha aprofitat els minuts que li ha donat Xavi. El partit contra el Mallorca podria ser l’estocada definitiva per a Adama. Dembélé era dubte per amigdalitis i Memphis li va passar al davant. A mig partit Xavi va preferir el francès, tot i no estar al 100%, i Ansu, que reapareixia. Sembla cada vegada més clar que els 30 milions d’euros que hauria de pagar el Barça per fitxar-lo es destinaran a altres operacions i que el català tornarà a Anglaterra quan acabi el curs.

LA XIFRA

12
gols.
Memphis és el màxim golejador de l’equip malgrat haver jugat menys amb Xavi
Vull ser important per a l’equip la temporada que ve i molts anys més
MEMPHIS
JUGADOR DEL BARÇA

Ter Stegen no jugarà la Nations

Ter Stegen no jugarà amb la selecció d’Alemanya aquest estiu. El porter alemany ha decidit no disputar la Nations League d’aquest mes de juny. Una decisió presa de mutu acord amb el seleccionador absolut, Hansi Flick, i que va comunicar la selecció alemanya a través d’un comunicat. Ter Stegen explicava en el text que després de tres temporades sense parar necessita descansar, però va reiterar la seva satisfacció per ser internacional per al seu país. Per la seva banda, Hansi Flick va expressar que “aquest any és important un descans” tenint en compte la disputa del mundial de Qatar. El porter es perdrà els duels contra Itàlia, Anglaterra i Hongria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)