Barça

Un encaix per trobar

Frenkie de Jong reconeix que no acaba de trobar el lloc de blaugrana: “Amb la selecció jugo de manera diferent que amb el Barça; crec que se m’ajusta millor”

El neerlandès, que no ha convençut en tres temporades, té molt de mercat

Frenkie de Jong és un dels noms del primer equip del Barça que més sona darrerament als despatxos de l’entitat. Les malmeses arques necessiten líquid, el futbolista de 25 anys té mercat i ja fa temps que al si del club es discuteix si vendre’l o no. No hi hauria debat si el neerlandès hagués ofert un rendiment convincent de blaugrana, però la realitat és que en les tres temporades a can Barça no ha estat així. Procedent de l’Ajax l’estiu del 2019 per 86 milions d’euros, no ha ofert una versió estimulant, ni s’ha acostat a la que va mostrar en els seus inicis a Amsterdam on, dirigit per Erik Ten Hag, que ara vol reclutar-lo per al Manchester United, va meravellar.

És evident, doncs, que De Jong encara no ha encaixat en el Barça. A l’Ajax lluïa transitant, driblant rivals i trencant línies en conducció des de la base de la jugada, recollint la pilota des dels centrals, cosa que amb la samarreta culer no ha pogut fer pràcticament mai, ja que ha tingut un altre rol. En el conjunt blaugrana sempre ha actuat d’interior, una posició que el fa estar més amunt quan l’equip té l’esfèrica, sovint d’esquenes a la porteria rival, i que l’obliga a controlar uns aspectes del joc i a dur a terme unes funcions que no domina. I és que no és un jugador que s’orienti bé entre línies, a més, li costa girar-se i, òbviament, no se sent còmode en aquestes situacions, ni pot desplegar el seu potencial. De fet, els seus millors moments han estat reciclant-se com a migcampista arribador, però tampoc és el seu fort, i en tres campanyes, comptant totes les competicions, ha marcat tretze gols, una mitjana de poc més de quatre per temporada.

De Jong disfruta veient el futbol de cara, amb la porteria rival al davant i amb metres per córrer i conduir. Amb els Països Baixos, divendres, ho va palesar en la golejada (1-4) a Bèlgica, en què va protagonitzar una sensacional actuació. Des del pivot defensiu, escortat als costats per Steven Berghuis i Davy Klassen, va demostrar que no se li ha oblidat res. “Amb la selecció jugo de manera diferent que amb el Barça. Crec que aquesta se m’ajusta millor”, va reconèixer el futbolista al final del partit. “M’agrada ser el primer jugador a rebre la pilota dels defenses”, va afegir. També és cert que ni aquell Ajax, on va fer eclosió, ni els Països Baixos juguen com el Barça, ja que son dos conjunts que prioritzen les transicions ràpides més que no pas el conjunt blaugrana.

És conscient el neerlandès, doncs, que no està ensenyant tot el que té de culer. Malgrat tot, i també l’interès de Ten Hag, De Jong no pensa a marxar. “Em vull quedar al Barça, és el club dels meus somnis des que era petit”, va dir aquesta setmana. Xavi també el vol: “És un jugador que marca diferències i les ha de marcar. Per mi és un jugador importantíssim, de present i de futur”, va expressar l’entrenador, mentre que a l’entitat, públicament, no parlen de venda. “És un jugador cobejat en el mercat i ens han arribat propostes, però nosaltres pensem que ha de continuar al Barça”, va indicar Joan Laporta. “No el vendrem, és un jugador molt valorat al club”, va manifestar Jordi Cruyff, adjunt a la direcció esportiva. El que és segur és que a De Jong se li ha de trobar encaix a la gespa; caldrà veure si hi haurà temps.

Avui, torn per a Ansu Fati

La selecció espanyol visita (20.45 h) la República Txeca en la segona jornada de la Nations League, un partit en què podria participar Ansu Fati, després de no jugar ni un minut en l’empat (1-1) de dijous contra Portugal. També podrien jugar Eric Garcia, Jordi Alba, Sergio Busquets, Gavi i Ferran Torres. L’altre blaugrana que podria tenir minuts avui amb la seva selecció és Ronald Araujo, ja que l’Uruguai visita (23 h) els Estats Units en un amistós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)