Barça

Infància protegida

Barça. La fundació presenta un pla d’acció contra la violència pueril en l’esport, pioner a l’Estat espanyol

La Fundació FC Barcelona va presentar ahir a l’Auditori 1899 un nou sistema de protecció de la infància, en què treballen des de fa dos anys. El seu objectiu és garantir el benestar integral dels infants que formen part del club ja sigui a La Masia, a les Barça Academy, en esports amateurs, en projectes de la fundació i en altres activitats on participi l’entitat creant espais segurs lliures de tot tipus de violència, sigui física, verbal, abús sexual, negligència o bullying.

“Fa uns mesos que hem començat a testar aquest protocol fent jornades de sensibilització amb les famílies i els fills, i també amb els tècnics i diferents membres de l’staff dels equips formatius”, va explicar a L’Esportiu Marta Segú, directora general de la Fundació Barça. En tots els grups hi haurà la figura del delegat de protecció “com a persona referent pel nen o nena a qui poder comunicar si hi ha una conducta inadequada o una situació que no entén”.

El sistema comprèn una primera fase de prevenció, en què s’aprèn a identificar una actitud negligent; el següent pas és la detecció precoç, en el qual l’entorn del jove ha d’estar pendent de qualsevol indici i, per últim, la posada en pràctica una política d’actuació que inclou la investigació del cas i la posterior comunicació als serveis socials o al departament governamental que correspongui.

Un protocol que “agilitza el procés quan hi ha un cas de violència confirmat per poder-lo resoldre més ràpidament” i que, a més, no es limita a una actuació en l’espai del Barça, sinó que “serveix per a tot l’entorn del menor, sigui a casa seva, a l’escola, a l’esplai o a qualsevol lloc”, va exposar Segú. El president Joan Laporta va comunicar que “el club sempre ha protegit els seus infants, seguint les normatives vigents o anant més enllà com ara amb aquest sistema de protecció pioner al nostre país”.

En total, el manual dona cobertura a prop de 200.000 infants, però el Barça el posa a disposició “de tots els clubs perquè és un treball en equip molt gran i amb la nova llei contra la violència hauran d’aplicar un protocol, així el poden adaptar a la magnitud de la seva entitat”, va oferir la directora de la fundació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)