Barça

El Barça, Roberto i Xavi

El club culer i Sergi Roberto segellen la renovació per un any més, un acord que es va aguantar d’un fil durant molt de temps i que s’ha acaba produint, sobretot, per la intervenció de Xavi, que considera bàsic el de Reus

El jugador abaixa molt les seves pretensions i es redueix el sou un 60% per continuar vestint de blaugrana

El que era un secret de domini públic va oficialitzar-se ahir; Sergi Roberto continuarà al Barça una temporada més. El jugador de Reus i l’entitat blaugrana van arribar finalment a un acord per perllongar el vincle que els unia, i que expirava d’aquí a tres setmanes, un any més, fins al 2023. “Des dels 14 anys que soc aquí, al club de la meva vida, ara en tinc 30... fa mitja vida que hi soc, i estar-m'hi un any més és molt important”, va explicar Roberto tot just després de firmar.

Tot i això, aquesta renovació s’ha aguantat d’un fil durant força temps. De fet, les primeres negociacions, que van tenir lloc a principis d’any, no van fructificar i l’oferta a la baixa que el club va presentar al jugador va ser refusada, cosa que va refredar-ho tot plegat. L’alt sou del futbolista, afegit als dubtes que generava el seu rendiment, ja que en les dues últimes temporades ha estat la major part del temps lesionat, van fer plantejar al club seriosament la possibilitat de deixar-lo marxar lliure. Finalment, però, Xavi Hernández va intercedir perquè el considera una peça necessària, i el futbolista va abaixar les seves pretensions, les converses amb l’entitat es van reprendre i es va assolir l’acord.

El nou contracte del reusenc, doncs, és amb una reducció de sou substancial, d’un 60%, i ara cobrarà cinc milions d’euros bruts, amb una clàusula de 400 milions. “Hem d’estar units. Sabem en la situació que està el club i entre tots hem de continuar remant, ajudant, posant el nostre gra de sorra. Jo ja ho he fet”, va indicar referint-se al moment financer que travessa el club, que ha empès l’entitat presidida per Joan Laporta, entre altres coses òbviament, a voler portar a terme una rebaixa salarial en la plantilla.

Tercer capità, després de 12 temporades al primer equip, en què s’ha consolidat com a lateral dret, Roberto ha aixecat 23 títols (dos Champions League, sis lligues, sis copes, cinc supercopes, dos supercopes d’Europa i dos mundials de clubs), en 316 partits oficials, en què ha marcat 12 gols i ha repartit 37 assistències. Les dues últimes campanyes, però, han estat un calvari, amb una operació, el mes de desembre passa. “Vinc de dos anys amb molts problemes físics que no m’han permès jugar com jo sé i disfrutar dins del camp. Aquest any més em dona l’oportunitat de poder disfrutar”, va dir el dorsal 20 culer, que en els esmentats dos últims cursos només ha pogut jugar 32 partits, la meitat com a titular.

Malgrat tot, Xavi hi té molta fe. “Futbolísticament no tinc cap dubte que ha de ser un jugador molt important per al futur del Barça”, va assegurar durant el curs el tècnic, artífex de la renovació. “Per mi és un jugador fonamental per a l’equip i és un exemple per a tothom”, hi va afegir Xavi, que va coincidir amb Roberto de futbolista, quan aquest començava en el primer equip, però que no ha pogut entrenar-lo encara perquè des que va aterrar a la banqueta culer no l’ha tingut disponible. “Just quan va arribar m’havia d’operar i ell em va dir que m’operés, que deixés enrere la lesió i que em recuperés, que sabia tot el que havia patit en l’últim any”, va manifestar Roberto, a qui la cuixa dreta li ha fet la guitza.

Ja la temporada passada (2020/21) va estar més de quatre mesos de baixa per un trencament al recte femoral, del qual no va acabar de fer net. En l’equip, entrenat aleshores per Ronald Koeman, només va poder jugar 15 partits en la lliga, 9 com a titular, completant en totes les competicions 20 participacions. I aquest curs (2021/22) no va ser millor. Va lesionar-se a la mateixa zona en els primers compassos de temporada i tot seguit va tenir una recaiguda que ja el va obligar a fer el pensament definitiu i sotmetre’s a l’esmentada intervenció quirúrgica. “Fa un any que juga patint. Mai ha estat al 100%. Ell ho ha intentat, ha volgut, però no ha pogut ser. Jo li vaig recomanar que parés. Si no estàs al 100% és molt difícil tenir rendiment”, va explicar Xavi en aquest sentit, el qual li va donar suport, conscient que també és un futbolista que ha estat en el centre de la crítica darrerament. “S’ha estat molt injust amb ell. I ell ha callat i ha treballat. Se l’ha criticat, se l’ha xiulat al Camp Nou, sent de la casa i malgrat la seva implicació. De veritat, s’ha estat molt injust. Esperem que quan es recuperi pugui jugar tranquil, que sigui feliç. L’equip el necessita”, va manifestar l’entrenador.

Després de l’operació, a principis de desembre, la previsió era que arribés per disputar el tram final de la lliga, però quan estava gairebé a punt per tornar, ara fa cosa d’un mes, va lesionar-se de nou muscularment, no al mateix lloc, un punt més a baix. Són 9 matxs de lliga els que ha jugat, 4 de titular, aquesta campanya, 12 d’oficials en total. Tot i això, Roberto està il·lusionat. “La cosa pinta molt bé. Xavi des del primer minut em va donar confiança i estic molt agraït al club i a ell. Els tornaré la confiança amb resultats al camp”, va assegurar.

LES IMPRESSIONS DE SERGI ROBERTO

Sabem en quina situació està el club i entre tots hem de continuar remant, ajudant, posant el nostre gra de sorra. Jo ja ho he fet

DOS ÚLTIMS CURSOS

El de Reus ha estat gairebé inèdit per culpa d’uns recurrents problemes a la cuixa dreta
Xavi des del primer minut em va donar confiança i estic molt agraït al club i a ell. Els tornaré la confiança amb resultats al camp
Des dels 14 anys que soc aquí, al club de la meva vida, ara en tinc 30... hi he passat mitja vida i estar-m'hi un any més és molt important

Reunió amb l’agent de Gavi

Les negociacions entre el Barça i Iván de la Peña, el representant de Gavi, per a la renovació del contracte del jove migcampista continuen. Després de les declaracions de Joan Laporta en una entrevista a aquest diari, en què va mostrar la seva decepció amb l’agent del futbolista tot dient: “Les notícies que tenim són que està comparant l’oferta i no l’accepta”, club i representant van tornar-se a asseure per reprendre les converses. Ahir les dues parts van reunir-se de nou, en una trobada en què va ser present el director de futbol blaugrana, Mateu Alemany, però no es va arribar a un acord, que es continuarà discutint en els pròxims dies. El contracte de Gavi acaba el 30 de juny del 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)