Barça

Sense Xavi, de moment

Gira. El Barça ja és als Estats Units per continuar la pretemporada, però el tècnic s’ha de quedar a Barcelona per un problema amb el passaport

La gira del Barça pels Estats Units va donar el tret de sortida ahir amb l’equip enlairant-se cap a terres americanes. Un inici, això sí, amb un contratemps inesperat que es va produir a l’aeroport. El tècnic blaugrana, Xavi Hernández, no va poder pujar a l’avió amb la resta de l’expedició per raons administratives i de passaport. El problema és que el de Terrassa quan era jugador de l’Al-Saad va viatjar tres vegades els darrers anys a l’Iran, un país considerat enemic dels Estats Units. Per poder entrar al país nord-americà requereix una documentació especial que no va arribar a temps. Per tant, el Barça passarà els primers dies als Estats Units sense el seu entrenador, que viatjarà al més aviat possible a Miami un cop quedi resolta tota la paperassa. En ser cap de setmana, els tràmits no es podran fer fins demà dilluns.

Cinc descartats

Xavi Hernández no va ser l’únic que no va viatjar amb la plantilla. Els cinc jugadors descartats pel tècnic de Terrassa es van quedar a Barcelona. Es tracta de Neto, Òscar Mingueza, Samuel Umtiti, Riqui Puig i Martin Braithwaite. A tots ells, el club els continua buscant un altre equip. L’operació sortida és l’assignatura pendent del Barça, que en les darreres hores ha accelerat la feina als despatxos pel que fa a la incorporació de nous jugadors.

Sí que va viatjar, tal com va confirmar Joan Laporta divendres en la presentació de Raphinha, Frenkie de Jong, malgrat els rumors sobre la seva possible marxa al Manchester United. El neerlandès, convençut que vol quedar-se al Barça, forma part d’una llista d’un total de 28 futbolistes –23 de la primera plantilla i cinc del filial– en què es troben les tres primeres cares noves del mercat d’estiu: Franck Kessié, Andreas Christensen i el ja esmentat Raphinha. El brasiler va fer ahir el primer entrenament com a blaugrana i a les ordres de Xavi. La resta de jugadors del primer equip que han viatjat són Ter Stegen, Iñaki Peña, Sergiño Dest, Eric Garcia, Araujo, Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergi Roberto –que ahir va rebre l’alta mèdica–, Busquets, Pjanic, Pedri, Gavi, Nico, Collado, Dembélé, Ansu Fati, Aubameyang, Memphis i Ferran Torres. El davanter valencià, que va fer-se una ferida al peu dret en la sessió de dilluns, va realitzar treball específic en l’entrenament d’ahir. Completen l’expedició cinc futbolistes del filial: Pablo Torre, Abde, Balde i Casadó, que ja van formar part de la convocatòria del primer amistós a Olot, i el porter Arnau Tenas. Tot plegat mentre no arriba Robert Lewandowski, que està previst que viatgi cap a Miami en les pròximes hores i pugui incorporar-se a la pretemporada amb els seus nous companys.

Amistosos de nivell

L’equip allargarà la seva estada als Estats Units fins al 31 de juliol i allà hi disputarà quatre amistosos, alguns dels quals contra rivals d’entitat, que serviran per calibrar les forces del conjunt blaugrana a menys d’un mes de l’inici de la competició domèstica. La plantilla farà avui les primeres sessions d’entrenament a terres americanes i començarà a preparar el primer test, que es jugarà la matinada de dimarts a dimecres (2.00 h) contra l’Inter de Miami. El segon partit, i segurament el més esperat, es disputarà diumenge a les 5 h contra l’etern rival: el Real Madrid. Per als blancs significarà el primer test de pretemporada. Serà el segon clàssic que es disputa als Estats Units i el primer del curs 2022/2023. L’anterior precedent en terres americanes va ser l’estiu del 2017, quan el Barça, entrenat llavors per Ernesto Valverde, va derrotar els blancs per 2-3. La matinada del dimarts 26 al dimecres 27 serà el torn del Barça-Juventus, a les 2.30 h. L’equip tancarà la gira a la una de la matinada del diumenge 31 contra el New York Red Bulls. Un cop acabi el duel, l’expedició enfilarà el vol de tornada cap a Barcelona.

El Barça afrontarà llavors les darreres setmanes d’entrenaments abans de debutar en lliga contra el Rayo Vallecano al Camp Nou (dissabte 13, 21 h). Abans, l’equip es presentarà davant l’afició en la festa del Gamper, que finalment es disputarà diumenge dia 7 (20 h) contra el Pumas mexicà, després que el Roma rescindís el contracte firmat inicialment per enfrontar-se tant al masculí com al femení blaugrana.

Ter Stegen, Dest, Araujo, Sergio Busquets, Dembélé, Pedri, Memphis, Ansu Fati, Nico, Jordi Alba, Ferran Torres, Sergi Roberto, Frenkie de Jong, Eric García, Aubameyang, Gavi, Iñaki Peña, Pjanic, Collado, Kessie, Christensen, Raphinha, Arnau Tenas, Pablo Torre, Balde, Ez Abde i Casadó.
Inter Miami - Barça
02.00 h, dimecres 20
Barça - Real Madrid
05.00 h, diumenge 24
Barça - Juventus
02.30 h, dimecres 27
NY Red Bulls - Barça
01.00 h, diumenge 31
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)