Barça

Competència voraç

Amb els fitxatges de Raphinha i Lewandowski, i la recuperació d’Ansu Fati, la part ofensiva del Barça està completament renovada

Ara mateix hi ha nou jugadors per a tres posicions i els minuts s’entreveuen cars

Dimarts, contra l’Inter de Miami, en van jugar sis, i cinc van marcar

Un dels principals problemes que va tenir el Barça la temporada passada va ser la falta de gol. Sense Leo Messi i també sense Antoine Griezmann, el conjunt culer es va quedar sense una quantitat de dianes important, sobretot la que aportava l’argentí, i la davantera, fins a l’arribada de Ferran Torres i Aubameyang en el mercat d’hivern, va quedar feta un solar. Amb Ansu Fati, Dembélé i Braithwaite lesionats i Agüero obligat a penjar les botes, Memphis Depay va haver de sostenir l’equip durant mesos, recolzat en jugadors que en principi no havien de tenir un pes important, com Luuk de Jong, Ez Abde i Ferran Jutglà. Tots quatre van oferir un bon rendiment, però no va ser suficient per a un conjunt com el Barça, que ha d’aspirar a tot.

Fins al mercat d’hivern, doncs, en què amb els fitxatges l’equip va fer un salt de qualitat cap amunt, el conjunt va patir, i tot i això tampoc va acabar bé la temporada. Per a Xavi faltaven peces, a tot arreu, però especialment a dalt; jugadors de nivell, que li poguessin resoldre un partit el dia que les coses no rutllessin, i varietat, alternatives, fons d’armari. I ja ho té. Amb les incorporacions de Raphinha i Lewandowski, i la recuperació d’Ansu Fati, la part ofensiva li ha quedat completament renovada, i a aquests tres se’ls ha d’afegir Dembélé, Aubameyang, Ferran Torres, Memphis, Abde i Braithwaite. Ara fins i tot hi ha overbooking, ja que son nou els davanters que hi ha per a tres posicions en el 4-3-3 en què Xavi acostuma a organitzar l’equip. Dels nou, n’hi ha dos que no fa la pinta que comencin de culers; un és Abde, hàbil extrem de 20 anys en qui el club confia, però que amb tanta competència sembla molt difícil que pugui jugar, i se li buscarà una sortida en qualitat de cedit perquè pugui foguejar-se. L’altre és Braithwaite, un davanter sacrificat i voluntariós, que, malgrat això, no té nivell per jugar en el Barça, i per aquest motiu Xavi l’ha descartat i li ha dit que es busqui una sortida.

N’hi ha un altre de la nòmina que també té el seu futur en l’aire: Memphis. El neerlandès acaba contracte la temporada vinent i en el club pensen que hauria de sortir també per intentar rascar alguns diners en un traspàs. Tot i ser el màxim golejador de l’equip la campanya passada amb 13 dianes, les mateixes que Aubameyang, parteix com el setè atacant, darrere dels altres sis restants, i això potser sí que li farà fer un pensament.

“És una benedicció”

Els minuts, doncs, seran cars aquesta temporada. I els jugadors han començat de manera fulgurant. Dimarts, en el primer amistós de la gira nord-americana contra l’Inter de Miami (0-6), en van jugar sis –Aubameyang, Raphinha, Ansu Fati, Memphis, Dembélé i Abde– i cinc, tots menys Abde, van marcar. “És una benedicció. És genial que els davanters estiguin a un nivell molt alt”, va declarar el segon tècnic del Barça, Òscar Hernández, al final d’un enfrontament en què un d’aquests davanters, Raphinha, va debutar amb una prometedora targeta de presentació, un gol i dues assistències. “Estic molt feliç perquè han sortit bé les coses. M’he sentit molt bé i espero continuar així a partir d’ara”, va manifestar el brasiler, que va explicar que encaixa com un guant en el sistema i en el model de joc del conjunt blaugrana. “Em va molt bé, estic acostumat a jugar com a extrem obert, i per això m’he sentit còmode”, va explicar l’exfutbolista del Leeds. Un altre dels integrants del vestidor, Eric García, també va parlar i es va referir a l’esmentada competència que hi haurà. “Sempre fa millor a tothom. Tenim jugadors top en totes les posicions, i totes estan doblades amb jugadors de molt nivell”, va dir. “Tots donarem un extra per voler jugar, la competència acaba sent molt bona per a l’equip”, va completar el central.

‘LEWY’
Pal de paller. El fitxatge estrella i un dels millors 9 del món.
ANSU FATI
Indiscutible. Si les lesions el respecten serà titular.
RAPHINHA
Nova incorporació. Haurà de lluitar per un lloc a la banda.
AUBAMEYANG
Garantia. Comença de suplent després d’un gran mig curs.
FERRAN T.
Irregular. Parteix com a home fort tot i acabar malament.
DEMBÉLÉ
Renovat. Per a Xavi és una peça indispensable.
MEMPHIS
Prescindible. Amb l’‘overbooking’ existent podria marxar.
ABDE
Futur. Té 20 anys i el club hi compta; per això serà cedit.
BRAITHWAITE
Descartat. No entra en els plans de Xavi i marxarà.

Xavi obté el permís i va cap als EUA

L’entrenador del Barça, Xavi Hernández, ja és per fi a Miami. Després d’uns dies per resoldre uns temes burocràtics –els EUA li van denegar el visat de turista per haver visitat l’Iran, país considerat enemic pels ianquis–, l’entrenador del conjunt blaugrana va obtenir per fi el permís i ahir a la tarda va agafar un vol des de Madrid cap a la ciutat de Florida. Hi ha arribat a la matinada –allà, al vespre–, i ara ja sí que podrà començar a treballar amb el grup, després que dissabte es quedés a terra sense poder desplaçar-se. El seu assistent i germà, Òscar Hernández, amb qui ha estat en contacte permanent, ha estat l’encarregat de portar les regnes de l’equip i també de dirigir el partit contra l’Inter de Miami (0-6). Xavi no es perdrà, però, el clàssic contra el Real Madrid que el conjunt que dirigeix disputarà dissabte (diumenge a les cinc de la matinada, hora catalana) a Las Vegas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)