Barça

Devoradors d’àrees

Lewandowski i Benzema viuen els moments més dolços de les seves carreres i protagonitzaran un dels duels del clàssic

Tots dos es podrien enfrontar aquesta matinada en el Barça-Madrid (5.00 h, TV3)

Robert Lewandowski és la nova il·lusió del Barça. Un dels millors davanters centre de l’última dècada aterra al Camp Nou amb ganes de retornar el club al lloc més alt, de guanyar títols i continuar fent allò que sap fer més bé: marcar gols. I és que el polonès se n’ha fet un fart, a Alemanya. Després d’uns dies d’entrenament, aquesta pròxima matinada l’afició blaugrana podria veure l’estrena del seu nou home gol. L’escenari és més que atractiu, ja que serà en un clàssic. Amistós, sí, però un clàssic (5.00 h, TV3). I el Barça-Madrid, més enllà de la rivalitat col·lectiva, sempre ofereix algun duel individual. Després del Messi-Cristiano, el partit havia quedat orfe d’una batalla d’alt voltatge. Per a molts, ara n’hi haurà una a la punta de l’atac: Lewandowski contra Benzema. El bota d’or de les dues darreres temporades contra el ferm candidat a guanyar la Pilota d’Or d’aquest 2022 i que està vivint el moment més dolç de la seva carrera. Com Lewandowski, acumula pocs entrenaments amb el grup i podria disposar de pocs minuts aquesta matinada.

Tots dos jugadors han demostrat que tenen un idil·li amb el gol allà on han jugat, especialment el polonès, batent rècords de llegendes com Gerd Müller. Lewandowski va començar a destacar al seu país, on la vintena de gols per temporada va cridar l’atenció del Borussia de Dortmund. Després d’un primer any discret amb només 9 dianes, el davanter va encadenar tres temporades d’èxit (30, 36 i 28 dianes). El Bayern se’l va endur cap a Munic, on s’ha convertit en un símbol i en què, a excepció de la primera temporada –25 gols, però 13 assistències–, no ha baixat mai dels 40 per temporada. Especialment destacats han estat els tres últims cursos: 55 gols en 47 partits la 2019/2020, 48 gols en 40 partits la 2020/21 i 50 gols en 46 partits la 2021/22. Han estat les temporades en què s’hauria endut una Pilota d’Or si no hagués arribat una pandèmia i en què ha alçat un premi The Best i dues Botes d’Or. En total, 676 duels, 509 gols i 135 assistències al llarg de la seva vida futbolística professional.

Karim Benzema va viure durant molts anys a l’ombra de Cristiano Ronaldo, màxim golejador de la història del Real Madrid i que cada temporada firmava unes xifres fora del normal en la seva guerra amb Messi. Amb la marxa del portuguès, va fer un pas endavant en el lideratge d’un equip que enguany ha tornat a aixecar la Champions. El davanter madridista s’ha destapat especialment aquesta temporada passada, en què ha firmat 44 gols i ha repartit 15 assistències en 46 partits. Són les millors xifres de la seva carrera. A més, no han estat gols qualssevol. A banda dels 27 marcats en la lliga i que li van permetre guanyar el trofeu Pichichi i ser proclamat campió amb el Madrid, el seu pes en la Champions ha estat determinant. Hat-trick contra el PSG per accedir als quarts, un altre triplet en l’anada contra el Chelsea i un gol salvador en la pròrroga de la tornada al Bernabéu. I encara en tenia més: doblet a camp del Manchester City i la diana definitiva per aconseguir el bitllet per a la gran final de París. Unes actuacions que el situen en la primera posició de favorits per aconseguir la Pilota d’Or als 34 anys –en farà 35 al desembre–. Són 389 gols al llarg de la seva carrera professional, repartits entre Lió i Madrid. Que es prepari la lliga. Dos pistolers estan preparats per batre’s en duel.

LLEGENDA

Lewandowski ha engrandit la seva figura a Munic, batent rècords sense parar

HEROI EUROPEU

Benzema va créixer sense Cristiano i ha estat clau en la Champions 21/22
Robert Lewandowski Karim Benzema
46 Partits jugats 46 4.006 Minuts 3.919 50 Gols 44 1,08 Gols per partit 0,96 7 Assistències 15 2 Títols 3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)