Barça

Qüestió de magnetisme

Tot i no viure els seus millors temps, l’aura que té el Barça continua sent atractiva per als futbolistes, que també veuen en el projecte de Xavi Hernández un altre argument per recalar en l’entitat culer

La figura del tècnic també està sent determinant en les incorporacions, i el cas del central, convençut després d’una trucada del terrassenc, és l’últim exemple

La deriva que havia agafat el Barça en els últims temps va arribar a amenaçar la imatge del club. Els greus problemes econòmics, afegits a un equip que sobre la gespa tampoc rutllava i que en els últims anys s’ha passejat per Europa oferint actuacions lamentables, no convidaven a l’optimisme, en aquest sentit. Tot plegat, ha afectat irremeiablement l’entitat en diversos aspectes, però en el que no ha afectat, i a priori ho semblava, és en la capacitat d’atraure nous futbolistes. En aquest mercat d’estiu culer s’està apreciant: Robert Lewandowski va tensar la corda amb un colós com el Bayern i va refusar altres ofertes importants; Raphinha no va dubtar i va descartar el Chelsea i l’Arsenal, mentre que Franck Kessié i Andreas Christensen, que van acabar contracte amb el Milan i el Chelsea respectivament, van esperar sense equip, força dies per poder ser presentats. “Que els jugadors vulguin venir al Barça s’explica per la grandesa del club, per la seva història”, va explicar Xavi ahir en la roda de premsa prèvia a l’amistós que aquesta matinada l’equip que orienta ha disputat contra el Juventus al Cotton Bowl Stadium de Dallas. “Que futbolistes de la talla de Lewandowski vulguin venir al Barça és un èxit”, va dir l’entrenador.

No obstant això, la figura del tècnic està sent clau per fer venir aquests jugadors. En la renovació d’Ousmane Dembélé, que tenia peu i mig fora del club, va ser determinant, com també ho va ser amb el fitxatge del jove Pablo Torre, molt cobejat i a qui va convèncer amb una trucada. De fet, en totes les incorporacions efectuades per l’entitat culer fins al moment ha tingut un paper transcendental. “Quan un entrenador com Xavi et truca és perquè estàs fent bé la teva feina i no es pot dir que no al Barça”, va explicar Kessié. “Vaig parlar amb ell i em va remarcar la importància que tindré en el seu projecte”, hi va afegir l’ivorià. “Vaig poder parlar un parell de vegades amb Xavi i va ser un honor enorme”, va dir Raphina. “Va ser un jugador fantàstic i està construint una carrera meravellosa com a entrenador. Ell té ganes de convertir-me en un gran jugador del Barça i jo també vull”, va completar el brasiler. “M’implico perquè soc així. Quan faig una cosa, dono el 100%; si no, em quedaria a casa. Vull que vinguin, que disfrutin, intento fer-los sentir importants”, va manifestar Xavi, que té una manera de procedir per seduir els jugadors. “Els intento convèncer que serem competitius, que tenim un model de joc molt clar i que disfrutaran no només del club i de l’equip, també de la ciutat”, va assenyalar. “Que hi hagi un projecte il·lusionant també ajuda. Jo els explico la nostra idea, però al final és el Barça i la seva grandesa el que fa d’imant per als jugadors. Tot i que ara no sigui la seva millor època, és el Barça, i a la gent li fa il·lusió jugar-hi”, va concloure el preparador terrassenc.

L’últim, Koundé

Ara, l’últim cas és el de Jules Koundé, que s’entreveu al Barça de manera imminent, amb el club blaugrana i el Sevilla negociant un traspàs que costarà uns 60 milions d’euros. El central era a punt de posar rumb al Chelsea divendres passat, ja que els sevillistes i els londinencs ja s’havien posat d’acord, però quan l’operació estava pròxima a tancar-se, el francès va decidir aguantar. Una trucada de Xavi al jugador va servir per convèncer-lo i des d’aleshores Koundé va esperar moviments de l’entitat culer. Aquests van arribar finalment i la previsió en el Barça és que el fitxatge sigui oficial aquesta setmana.

ELS PROTAGONISTES

Els intento convèncer que serem competitius, que tenim un model de joc molt clar i que disfrutaran del club i de la ciutat
Jo els explico la nostra idea, però al final la grandesa del Barça és un imant per als jugadors
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
Vaig parlar un parell de vegades amb Xavi i va ser un honor. Vol convertir-me en un gran jugador
Raphinha
FUTBOLISTA DEL BARÇA
Quan algú com Xavi et truca és perquè ho estàs fent bé. No es pot dir que no al Barça
Franck Kessié
FUTBOLISTA DEL BARÇA

Lewandowski serà presentat el 5 d’agost

Divendres 5 d’agost (11 h) tindrà lloc la presentació de Robert Lewandowski, en un acte obert al públic al Camp Nou. En els propers dies el club informarà del procés de retirada d’entrades pels socis i aficionats que vulguin assistir-hi. L’ariet, que abans d’enfrontar-se a la Juve va explicar que ”m’haig d’adaptar” i que “futbolísticament, és fàcil perquè aquí hi ha molta qualitat”, va mostrar-se optimista amb el què ve: “Amb el potencial i talent que tenim hem de mirar sempre amunt i lluitar per títols. Cal esperar, però aquesta temporada serà molt millor que les anteriors.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)