Barça

El protagonista

Luis Suárez

Torna a casa

Luis Suárez jugarà 100 dies amb el Nacional de l’Uruguai, club on va debutar

El ‘pistoler’ tanca un viatge de 16 temporades per lligues europees

Luis Suárez: “Era inevitable no rebutjar aquesta oportunitat de tornar a jugar al Nacional”

Els aficionats tricolor de l’Uruguai han aconseguit finalment el seu repte: fer que Luis Suárez torni a vestir els colors del Nacional. La passió, l’entusiasme i l’energia que han demostrat durant les darreres setmanes han acabat convencent el fill pròdig de tornar al club on va néixer com a futbolista. “Vull agrair tota l’estima que hem rebut tant jo com la meva família aquests últims dies perquè ha estat impressionant. Els vídeos són molt emocionants i això ens ha tocat molt el cor. Crec que era inevitable no rebutjar aquesta oportunitat de tornar a jugar al Nacional. Tenim un preacord amb el club, en les pròximes hores s’ultimaran els detalls i esperem que s’arribi a l’acord que tots desitgem”, va anunciar Suárez en un vídeo publicat a les xarxes socials.

Tot va començar arran d’una queixa del mateix jugador cap a la institució uruguaiana per no haver contactat amb ell per obrir-li les portes com sí que havia fet el River Plate. Luis Suárez havia assegurat que no volia marxar d’Europa, però la insistència dels milionaris va fer que es replantegés aquesta opció. Tot i que va acabar rebutjant l’oferta per jugar a l’Argentina, el davanter va voler posar a prova els sentiments del Nacional. El seu president, José Fuentes, va captar la indirecta i va engegar una campanya per demostrar tot l’amor que encara tenen pel 9. El primer pas va ser inundar les xarxes socials de missatges per demanar el seu retorn amb un hashtag que va acabar convertint-se en tendència global, i després 15.000 seguidors van acudir a l’estadi Gran Parc Central amb caretes del davanter per assistir al partit contra el Cerrito.

Suárez necessitava sentir-se estimat i les contínues ovacions que arribaven del seu país natal van fer decantar la balança. La tornada al Nacional, però, serà molt curta, fins al desembre d’aquest mateix any. L’exblaugrana ha signat un contracte per només 100 dies en què es preveu que pugui jugar uns quinze o setze partits entre el torneig de clausura del campionat uruguaià, la copa AUF i la copa sud-americana (equivalent a l’Europa League), competició en la qual presumiblement tornarà a debutar amb la samarreta tricolor en el partit d’anada de quarts de final a casa contra l’Atlético Goianiense del Brasil el dimarts 2 d’agost.

Nascut a la ciutat uruguaiana de Salto el 1987, el golejador es va estrenar com a futbolista professional amb la samarreta del Nacional el maig del 2005 i es va acomiadar el juliol del 2006 després de jugar 48 partits, d’anotar 12 gols oficials i de conquerir la lliga uruguaiana en dues ocasions. Aleshores va començar una prolífica carrera per Europa que el va dur a l’Eredivisie amb el Groningen i després a l’Ajax, des d’on va fer el salt a la Premier defensant el Liverpool, fins que va arribar al Barça l’any 2014 i més tard va fitxar per l’Atlético. Suárez tanca així un cicle de 16 temporades per lligues europees, en què s’ha convertit en un dels millors 9 de l’última dècada. Ara prepararà el mundial de Qatar des dels camps de l’Uruguai i es preveu que l’any vinent posi el rumb cap a Miami.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)