Barça

El retorn del destructor

Casemiro. El brasiler, sancionat a la Premier per haver agafat pel coll un rival, torna per primer cop al Camp Nou des que va deixar el Madrid

Pocs futbolistes de l’era moderna han gaudit de tanta immunitat al llarg de la seva carrera quan han comès accions agressives sobre un adversari. És sorprenent que cap àrbitre de la lliga li mostrés mai una targeta vermella directa en els set anys que Casemiro va jugar al Madrid, i això que en més d’una ocasió va comprar tots els números, però tampoc la va veure en cap competició internacional. De tant tibar la corda, en algun moment s’havia de trencar, i aquest dia va ser a la Premier contra el Crystal Palace.

Prop del minut 70, una enganxada entre el seu company i compatriota, Antony i Schlupp, va propiciar una batussa entre els jugadors del Manchester United i els del Crystal Palace quan els red devils anaven per davant en el marcador amb un 2-0. Casemiro va perdre completament els estreps i va agafar Hughes pel coll estrenyent-lo amb les dues mans, acció que el VAR va registrar i el col·legiat no va passar per alt. El migcampista, aleshores, va ser expulsat de forma directa, el primer cop que li passava des que és professional.

A més, li va caure una sanció de tres partits apartat dels terrenys de joc, de manera que el paulista torna al Camp Nou sense haver disputat cap minut des del dissabte dia 4, ja que s’ha perdut els dos enfrontaments contra el Leeds i també quedarà fora contra el Leicester en el partit de diumenge. La falta de ritme li pot passar factura en una suposada titularitat avui o, pel contrari, els dos duels contra el Barça podrien donar-li ales. Com a mínim, de ben segur que no tindrà un retorn plàcid al temple blaugrana, ja que l’antiga afició rival no oblida el seu passat... i també està al cas del seu present.

Des que va recalar a les files de l’United a finals d’agost, Casemiro ha aportat aire fresc i l’equip es mostra superior quan ell és al camp. En les tretze vegades que Erik Ten Hag ha apostat per col·locar-lo en un onze inicial de lliga, els anglesos només han patit una derrota i, pel contrari, han aconseguit nou victòries i tres empats. A més, un gol seu va servir per empatar contra el Chelsea i també va participar en la golejada al Bournemouth, obrint el marcador. Fins i tot els tres darrers enfrontaments en què el brasiler no ha jugat, els mancunians només han vist la llum contra el Leeds a Elland Road, ja que a Old Trafford van empatar, i també van perdre contra l’Arsenal.

“Es veu clarament, sobretot quan no hi és, tota la importància que té Casemiro per a nosaltres com a equip. Com a defensor, ens dona molta seguretat, tallant moltes jugades. Ha estat una absència molt destacada per a nosaltres i estic molt content de tenir-lo disponible contra el Barça”, va declarar alleujat ahir el lateral esquerre anglès Luke Shaw a la sala de premsa del Camp Nou. A l’Europa League, les estadístiques de l’United segueixen la mateixa tònica. Amb Casemiro al camp, els mancunians només van perdre en l’estrena de la competició contra la Real i es van endur els tres punts dels altres cinc duels.

LES XIFRES

5
titularitats,
a l’Europa League i 13 a la Premier, l’última contra el Crystal Palace.
4
gols,
dos a la Premier i els altres dos contra el Reading a la quarta ronda de la FA Cup.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)