Barça

El protagonista

Sergio Busquets

Un cop per al capità

“És clar que volíem continuar i estem cabrejats perquè volem aspirar a tots els títols” , va assegurar el capità blaugrana

Una nova patacada i ja en són massa en els darrers anys. El Barça va acomiadar-se d’Europa, un territori que s’ha convertit en una travessia molt dura, en un malson. Des que Xavi va aixecar la Champions a Berlín l’any 2015, l’equip ha fracassat i naufragat temporada rere temporada. S’ha fet petit davant els grans. Lluny queden les dues Champions en dos anys del Barça de Guardiola. D’aquella plantilla només queda un supervivent: Sergio Busquets. Ell sap què és triomfar a Europa. Va ser-hi a Roma, a Londres i a Berlín. També sap què és tocar fons. Va ser a Liverpool o a Lisboa, i també en aquests dos últims cursos amb eliminació matinera en la Champions i desfeta en l’Europa League.

Busquets, el capità del Barça, acaba contracte aquesta temporada. Qui sap si el seu futur és més a prop o més lluny de Barcelona. Qui sap si ahir va jugar l’últim partit a Europa amb el club de la seva vida. Això se sabrà a mesura que avancin els mesos, que el jugador prengui la decisió definitiva. Si marxés, seria un final trist per a un jugador intocable i insubstituïble. Ningú l’ha mogut de la seva posició des que va instal·lar-s’hi i les ha vist de tots colors.

A Old Trafford, Busquets va ser dels millors mentre el Barça va funcionar. Perquè va haver-hi un equip en la primera part i un altre ben diferent en la segona. En un mig del camp sense Pedri i Gavi, el capità va fer una gran feina defensiva, recuperant moltes pilotes, i va aportar la calma en el primer temps, aquella que en el segon va faltar. L’equip va naufragar en el segon temps i Busquets pateix amb el partit trencat. El seu rol és bàsic en aquest equip i el dia que no hi sigui se’l trobarà a faltar. Qualsevol substitut estarà lluny del que ofereix Busquets, que ahir va rebre una nova plantofada europea. “No vam tenir sort en el sorteig de la Champions i van passar coses increïbles en alguns partits. Aquesta era una eliminatòria nova, contra un equip en forma, dels millors. Hem competit i ha estat disputat”, va explicar a Movistar+. El Manchester va ser superior i a Busquets se li van despertar els malsons dels anys anteriors, massa repetits en els darrers anys.

“És clar que volíem continuar i estem cabrejats perquè volem aspirar a tots els títols, però l’equip és conscient del procés i d’on ve. Estem en el camí correcte, però ens falta un punt a Europa. Hem d’aprendre i competir millor, però hem de ser conscients de tot. No crec que ens passi factura”, va explicar a Movistar+ després de la derrota. El capità va sortir a donar la cara en una nit complicada. Ara és quan els líders han de fer un pas endavant i Busquets ho ha de fer, com a capità i com a emblema del club.

90
minuts
20
pilotes recuperades
1
pilota perduda Dades de Carles Domènech, de ‘La transmissió d’en Torquemada’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)