Barça

Molta lliga en joc

El Barça arrenca contra l’Athletic (21 h, DAZN) una setmana amb dos partits clau abans de l’aturada de seleccions

Robert Lewandowski rep l’alta i reapareixerà

San Mamés hi té molt a dir. El Barça pot fer un pas més en la cursa cap al títol de lliga si aquesta nit (21 h, DAZN) s’imposa a La Catedral a l’Athletic Club. En set dies es disputa el segon i últim clàssic de la competició domèstica i els blaugrana volen arribar-hi amb nou punts més que els blancs, que ahir van fer els deures contra l’Espanyol (3-1) i se situen ara a sis del conjunt de Xavi Hernández. Li toca moure fitxa al Barça, que afronta una de les visites més complicades que queden d’aquí a final de curs. De fet, aquest Barça de Xavi no sap què és guanyar a San Mamés. El terrassenc s’estrenarà aquesta nit en lliga a Bilbao –Ronald Koeman era l’entrenador en la darrera visita–, on sí que va perdre en l’eliminatòria de vuitens de final de la copa l’any passat (3-2). El tècnic només ha perdut al Bernabéu i als Jocs de Mediterrani en competició domèstica i no vol afegir La Catedral a la llista.

Guanyar en un estadi exigent reforçaria els futbolistes blaugrana abans del clàssic, sobretot després de les sensacions mostrades les darreres setmanes amb les ensopegades a Almeria i a Europa o les victòries poc brillants contra València, Cadis, Vila-real, Girona o Getafe, gairebé totes per la mínima i amb més patiment que comoditat i convenciment. L’opció de deixar el Madrid a dotze punts d’aquí una setmana –i potser guanyar el goal average– ha de ser un al·licient suficient per al Barça, que té la lliga entre cella i cella i com a títol prioritari des que va arrencar la temporada.

Torna el golejador

Per a aquest partit, Xavi Hernández recupera dos futbolistes determinants que van absentar-se en la darrera jornada contra el València. Gavi, net de targetes, i Lewandowski, recuperat de la sobrecàrrega al bíceps femoral, estaran sobre la gespa de San Mamés aquesta nit. S’espera, a més, que el polonès surti d’inici. Dos retorns per procurar compensar la sensible baixa de Ronald Araujo a l’eix de la defensa. L’uruguaià va ser expulsat el cap de setmana passat i Marcos Alonso és el favorit per fer de parella amb Christensen i completar la línia defensiva amb Kounde i Balde. La fórmula dels quatre migcampistes aspira a repetir-se amb Busquets, De Jong, Kessie i Gavi, mentre que Raphinha, autor del gol de la victòria contra el València i en un bon moment de confiança, acompanyaria Lewandowski.

Al davant, un Athletic Club que vol oblidar el 4-0 del Camp Nou però que no està passant pel seu millor moment. L’equip dirigit per Ernesto Valverde, últim entrenador a aixecar una lliga amb el Barça, s’ha anat desinflant des del retorn de la competició després del mundial. De les deu jornades que s’han jugat des de llavors, els lleons només han pogut guanyar en dues: a casa contra el Cadis i al camp del València. A més, Valverde no podrà comptar amb el màxim golejador de l’equip, Oihan Sancet, sancionat. El Txingurri, però, confia que els germans Williams, Nico i Iñaki, recuperin la millor versió.

DEUTE PENDENT

Xavi s’estrena en lliga a San Mamés, on sí que va perdre en un duel de copa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)