Barça

Distància conservada

Objectiu complert. El Barça arribarà al clàssic amb nou punts d’avantatge després d’haver guanyat contra l’Athletic Club en una de les sortides més complicades que li quedaven aquesta temporada (0-1). Un solitari gol de Raphinha, tal com va passar contra el València, ha estat suficient per emportar-se els tres punts cap a Barcelona.

El partit ha complert amb les expectatives i ha arrencat amb molt de ritme. El Barça ha tingut la primera tot just al segon minut de partit, amb una volea de Ferran que ha sortit fora per poc. Malgrat aquest avís inicial, l’Athletic ha estat qui ha agafat més protagonisme amb una pressió molt alta que dificultava la sortida de pilota dels de Xavi, que a vegades rifaven l’esfèrica, que acabava de nou als dominis dels lleons. El conjunt blaugrana, però, ha anat de menys a més i ha començat a tenir una mica més de possessió i a sentir-se més còmode. Lewandowski, que avui reapareixia, ha desaprofitat una bona passada de Frenkie de Jong que l’ha deixat completament sol davant d’Agirrezabala, però el control no ha estat bo i el porter basc s’ha anticipat (17’). Les dues oportunitats més clares, però, han estat per a l’Athletic. Primer Ter Stegen ha enviat a córner un xut ajustat al pal d’Iñaki Williams (32’). En el servei de cantonada, Raúl García ha rematat al primer pal i la pilota ha impactat amb el travesser (33’). El Barça s’ha salvat i ha acabat donant el primer cop just abans del descans. Busquets ha recollit l’esfèrica a la frontal, ha fintat davant Dani García per generar-se l’espai i ha vist a Raphinha completament sol dins l’àrea. El brasiler, en ratxa, ha xutat creuat amb la dreta i lluny de l’abast d’Agirrezabala (46’). La mateixa connexió que contra el València. L’assistent de Gil Manzano ha anul·lat l’acció en primera instància per fora de joc, però el VAR ha rectificat la decisió i el Barça ha marxat cap als vestidors amb 0-1 en l’electrònic.

Amb l’avantatge, el pas dels minuts i la baixada d’intensitat dels locals, els de Xavi han jugat molt més còmodes en la segona meitat, si bé l’equip s’ha tornat a trobar amb la tònica de molts enfrontaments d’aquest curs: dificultats per sentenciar. Lewandowski ha disposat de l’ocasió més clara per fer més gran la diferència amb un cop de cap desviat després d’una gran jugada de Balde (52’). I com en altres partits, Ter Stegen s’ha erigit en una figura decisiva per mantenir el Barça al capdavant en l’electrònic. L’alemany ha fregat amb els dits un xut de Berenguer, que havia aprofitat una pèrdua de Kessie per plantar-se davant el porter blaugrana, i la pilota ha tocat al pal abans de sortir (72’). Poc després ha tornat a aparèixer per desviar una bona rosca de Muniain (79’). Els avisos de l’Athletic han acabat amb el gol de l’empat d’Iñaki Williams, però el VAR ha avisat a Gil Manzano perquè revisés l’inici de l’acció, en què Muniain s’ha endut la pilota amb el braç, i ha anul·lat el gol (87’). Els bascos s’han bolcat a l’atac en el tram final i han disposat d’una doble ocasió claríssima en el temps afegit. Primer amb un remat de Yuri que Kounde ha tret sobre la línia i just després Marcos Alonso ha posat el cap per tapar el xut de Guruzeta (93’), davant la desesperació local.

Un cop més, la defensa del Barça ha estat decisiva per segellar una nova victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)