Barça

Un conflicte permanent

Barça vs. Javier Tebas. L’entitat blaugrana demana la dimissió del president de LaLiga per “haver incriminat el club amb proves falses”

Des que Joan Laporta va aterrar a la presidència del Barça per segona vegada, el març del 2021, la relació entre el club blaugrana i LaLiga, amb Javier Tebas al capdavant, està més que deteriorada. La Superlliga, l’acord amb CVC i la normativa del límit salarial han estat els principals focus de conflicte entre les dues parts, que han intercanviat retrets en públic ben sovint. Ahir, però, l’entitat culer va fer un pas més en aquest particular enfrontament i va demanar la dimissió de Tebas com a president de LaLiga, en un comunicat en què va expressar el seu “profund enuig, indignació i afartament” envers el dirigent de la patronal.

La reacció del Barça va arribar desencadenada per una publicació de La Vanguardia que assegura que Tebas va aportar una prova falsa a la fiscalia per incriminar el club blaugrana en el cas Negreira. D’acord amb el rotatiu, LaLiga va relacionar una nota que la policia va trobar a casa de l’exdirectiu Josep Contreras, mort el desembre del 2022, amb Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i Román Gómez Ponti, excap dels serveis jurídics del Barça. LaLiga va tenir accés al document, ja que Contreras també és investigat en el cas Soule, en què la patronal exerceix com a acusació particular. La qüestió, però, és que els noms que apareixien en l’esmentada nota –“Román”, “Rosell” i “Josep Maria”– no tenen relació amb ningú del Barça. La família de Contreras va explicar al diari barceloní que aquest manuscrit va ser escrit fa dècades i que per “Román” es referia a Emilio Román, advocat de Contreras; per “Rosell”, a Ramon Rosell, comptable de les empreses, i per “Josep Maria”, a un empleat de Banca Catalana responsable dels comptes de Contreras a l’entitat.

“La notícia que publica La Vanguardia és d’una gravetat que hauria d’alertar tots els clubs de LaLiga, per unes pràctiques que no tenen cap encaix en les funcions que són atribuïdes al president de LaLiga”, va manifestar el Barça, que va carregar amb duresa contra Tebas. “No és el primer cop que el president de LaLiga utilitza tota la seva maquinària mediàtica per dinamitar el FC Barcelona, però, al marge dels seus habituals estirabots, mai ens podríem haver imaginat que hagués pretès incriminar el nostre club amb proves falses”, va continuar. “Només per aquest fet, el d’atribuir-se funcions que no li corresponen, encara que també per dignitat i respecte a la presidència de LaLiga, el senyor Tebas hauria de dimitir en la seva funció”, va reblar. “Coneixedors de la seva obsessió per perseguir el FC Barcelona i mostrant constantment la seva aversió i manifesta antipatia envers el nostre club, entenem que l’actual president de LaLiga persistirà en el capteniment de continuar perjudicant el club”, va dir l’entitat blaugrana, que se sent “víctima d’un linxament mediàtic per uns fets que mai han passat: el Barça mai ha comprat àrbitres”. “En aquest assetjament, hi han participat un grapat de mitjans i opinadors, amb més o menys mala intenció, i amb LaLiga entre bastidors atiant el foc contra el nostre club, amb aportacions del seu president que només han anat en una direcció: intentar condemnar-nos davant l’opinió pública abans que es jutgin els fets”, va sentenciar l’entitat presidida per Laporta.

Per la seva banda, Tebas, com acostuma a fer, va respondre a través de Twitter: “No acusem ningú.” I va demanar una rectificació a La Vanguardia, ja que considera que el títol de la notícia publicada al diari –“Tebas va aportar a la fiscalia una prova falsa contra el Barça”– és “fals”. Tebas també es va adreçar al Barça: “Abans de presentar l’escrit a la fiscalia, l’assessoria jurídica de LaLiga va informar la comissió delegada del 21 de febrer passat del contingut de l’escrit i els seus documents.”

Ceferin, del cas Negreira

El president de la UEFA es va referir també ahir, en una entrevista al diari eslovè Ekipa, al cas Negreira. “Si hem de jutjar per la informació de què disposo, la situació és excepcionalment greu. Es tracta d’un dels casos més greus en el futbol des que me n’ocupo”, va dir Aleksander Ceferin, que va destacar que, tot i que el cas està prescrit pel que fa a la lliga espanyola, estan en curs procediments en clau de fiscalia: “I el mateix val per a la UEFA, ja que en la nostra organització res no ha prescrit.” La UEFA podria vetar l’entrada dels blaugrana una temporada en la Champions.

No és el primer cop que el president de LaLiga utilitza tota la seva maquinària mediàtica per dinamitar el FC Barcelona
Les aportacions de Tebas han anat en una direcció: intentar condemnar-nos davant l’opinió pública abans que es jutgin els fets
Mai ens podríem haver imaginat que el president de LaLiga hagués pretès incriminar el nostre club amb proves falses
Només pel fet d’atribuir-se funcions que no li corresponen, encara que també per dignitat i respecte, el senyor Tebas hauria de dimitir
El club se sent víctima d’un linxament mediàtic per uns fets que mai han passat: el Barça mai ha comprat àrbitres
La notícia que publica ‘La Vanguardia’ és d’una gravetat que hauria d’alertar tots els clubs de LaLiga. Sentim enuig i afartament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)