Barça

Agafar el camí directe

Amb la copa descartada, el Barça centra els cinc sentits en una lliga que té ben encarrilada i que toca segellar

La derrota del Madrid contra el Vila-real permet als blaugrana situar-se a quinze punts si guanyen demà

Després de la copa, torna la lliga i ho fa sense treva. Dos mesos i onze partits. Els que separen el Barça de tornar a guanyar la competició domèstica per primer cop des del 2019. Un títol que té encara més a prop després de la derrota del Madrid contra el Vila-real (2-3). El conjunt blaugrana manté els dotze punts de coixí sobre els blancs i pot ampliar aquesta diferència si derrota, demà, el Girona a l’Spotify Camp Nou. Els de Xavi Hernández es posaran a prova, molt més del que s’havia previst. No només han de guanyar futbolísticament per donar un cop pràcticament definitiu en la classificació, sinó que també disputaran un duel mental i en què examinaran la seva capacitat de reacció. El Barça ha de refer-se de la dolorosa patacada en les semifinals de la copa del Rei contra l’etern rival i centrar-se en l’únic títol que queda en joc i que tan a prop està, si bé la derrota blanca treu pressió. Des de Madrid es veien reforçats després de la golejada en el clàssic i encara s’agafaven a les opcions matemàtiques per a la remuntada. Unes opcions que han minvat després de la derrota d’ahir a la nit. El Barça, demà, pot treure quinze als d’Ancelotti quan en quedarien trenta, és a dir la meitat, en joc.

Primer toca el Girona, però el Barça encara tindrà deu partits per davant contra equips que poden jugar-se coses importants. El Getafe (16/4), l’Espanyol (14/5) i el Valladolid (24/5) són tres rivals completament immersos en la lluita per la permanència. El Mallorca (28/5) i el Celta (4/6) encara no estan salvats, si bé disposen d’un coixí més tranquil·litzador. El Barça també ha d’enfrontar-se al Betis (30/4) i a la Real Sociedad (21/5), en guerra directa per un lloc a la pròxima edició de la lliga de campions. Els altres tres partits que quedaran són contra l’Atlético de Madrid (23/4), que avança fermament cap a la classificació per a la Champions, i contra el Rayo (26/4) i lOsasuna (3/5), que són més a prop d’Europa que del descens i que haurien de tancar la permanència les pròximes jornades. El Real Madrid, amb un ull fixat en la possible consecució de la quinzena lliga de campions i en la final de la copa del dia 6 de maig, ha d’enfrontar-se al Cadis, el Celta, el Girona, l’Almeria, la Real Sociedad, el Getafe, el València, el Rayo, el Sevilla i l’Athletic Club.

Amb aquest calendari i el coixí de punts actual, el Barça té a la mà sentenciar el títol, fet que evitaria patiments i que el final de temporada pugui fer-se massa llarg. El curs passat, els blaugrana van marxar a l’aturada de seleccions del mes de març amb la moral reforçada després del 0-4 al Bernabéu. En tornar, l’equip va guanyar contra el Sevilla en la lliga, però amb la visita a Frankfurt va començar la davallada de joc i de resultats. La temporada va acabar amb un mal sabor de boca pel joc i pels resultats. El cop de l’eliminació a Europa va fer mal i, ara, s’ha d’evitar que el 0-4 contra el Madrid a l’Spotify Camp Nou deixi ferits els futbolistes per tal d’acabar el curs amb bones sensacions, a banda de poder celebrar un títol desitjat i que és el gran objectiu de la plantilla des del primer dia.

El Girona arriba reforçat després del triomf contra l’Espanyol i aquesta temporada ja va puntuar al Santiago Bernabéu i va posar les coses difícils al Barça a Montilivi. Els blaugrana han d’oblidar la copa i la golejada de l’etern rival i aprofitar la gran oportunitat que se’ls ha presentat per dictar sentència. Un examen en tota regla.

EXAMEN

Contra el Girona, el Barça posarà a prova la seva capacitat de reacció

CALENDARI

Queden onze enfrontaments, contra rivals amb diversos objectius encara en joc
Barça-Girona J.28
Getafe-Barça J.29
Barça-Atlético J.30
Rayo-Barça J.31
Barça-Betis J.32
Barça-Osasuna J.33
Espanyol-Barça J.34
Barça-Real Sociedad J.35
Valladolid-Barça J.36
Barça-Mallorca J.37
Celta-Barça J.38
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)