Barça

El ‘déjà-vu’ d’Alèxia

UEFA Women’s Champions League. El 2021, a Göteborg, Alèxia ja va forçar contra el Chelsea. Ara tothom somia amb el retorn

Tots els ulls miren Alèxia. El context hi acompanya. És el partit de tornada d’unes semifinals de la UEFA Women’s Champions League, és el Chelsea, un Spotify Camp Nou ple... Tots els ingredients sumen a favor del desitjat retorn de la capitana. Jonatan Giráldez i la mateixa Alèxia tenen la resposta.

La situació remet al maig del 2021. Alèxia va arribar a la final de Göteborg contra el Chelsea entre cotó fluix. Lluís Cortés, aleshores l’entrenador, va prohibir a tot l’staff i els directius allotjats a l’hotel de concentració que preguntessin a Alèxia sobre el seu estat físic. Podien parlar amb ella de futbol, però no li podien preguntar com estava físicament. Eren ordres explícites del mister. La capitana arribava molt just a la gran cita. Cortés va parlar amb la metgessa i sabia que hi havia el risc que Alèxia es lesionés abans del minut 20. Tothom va assumir el risc. A ella no li va passar pel cap no jugar aquella final. S’havia entrenat al marge el dia abans de la gran cita, només 30 minuts, i el club va mantenir el secretisme durant tot el dia següent. Cap comunicat mèdic, cap filtració. En l’escalfament previ a la final, mentre totes les companyes feien els exercicis habituals, ella va fer una última prova en solitari. El seu aparatós embenat a la cuixa esquerra no era encoratjador. El mateix dia de la final Cortés no li va preguntar res, a Alèxia. Ell sabia què faria ella. Volia jugar. Es van mirar després de l’escalfament i es van entendre amb la mirada. Alèxia va acabar jugant aquella final i va ser un factor determinant. Seva va ser la recuperació de pilota al mig del camp en l’acció que acabaria originant el gol en pròpia porta de Leupolz abans del primer minut de joc. Seu va ser el gol de penal del 0-2 i seva va ser l’assistència al primer toc en el gol d’Aitana i el tercer del Barça abans de la mitja hora de partit.

La situació ara no és exactament la mateixa perquè el partit de demà (18.45 h) contra el Chelsea no es tracta d’una final i perquè ara Alèxia surt d’una lesió de genoll molt greu i, per tant, els elements a l’hora de prendre una decisió també varien. Però les possibilitats d’una reaparició són reals. Alèxia ja va viatjar a Londres per fer pinya i estar al costat de l’equip, i ara mateix la idea és convocar totes les jugadores i serà poques hores abans de la semifinal quan Giráldez descartarà jugadores. Els culers enyoren la seva gran capitana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)