Barça

Propòsit d’acceleració

El Barça vol oblidar l’accident de Vallecas i recuperar la versió del dia de l’Atlético per superar un Betis que arriba al Camp Nou sense Borja Iglesias, baixa d’última hora

Dembélé i Christensen tornen a la llista

Des del 7 de novembre del 2020, cada vegada que el Betis ha tornat a visitar l’Spotify Camp Nou els culers han retornat a aquell fatídic dia. El Barça va guanyar 5-2, amb gols de Dembélé, Griezmann, Messi (2) i Pedri, però per a Ansu Fati no va ser un partit més. Aquell dia va començar el seu calvari. Aïssa Mandi, ara al Vila-real, el va fer caure dins l’àrea mitja hora després de començar el joc, l’àrbitre va assenyalar penal i Griezmann el va fallar davant Claudio Bravo. L’errada d’Antoine quedaria en anècdota. La desgràcia es va acarnissar amb Ansu. En aquella desafortunada acció el de Bissau es va trencar el menisc intern del genoll. Des de llavors res ha tornat a ser el mateix.

Ansu torna a retrobar-se aquesta nit amb el seu passat. Contra el Betis es va lesionar de gravetat el 2020 i contra aquest mateix rival havia debutat amb el primer equip la temporada anterior, el 25 d’agost del 2019. No s’espera que sigui titular avui (21 h, Movistar LaLiga). En l’últim mes només ha estat titular contra el Girona i contra l’Elx. Titular només en dos partits dels últims sis. Amb el retorn de Busquets a l’onze després de complir sanció a Vallecas, Xavi possiblement recuperarà la fórmula dels quatre migcampistes, amb Busi, Frenkie, Pedri i Gavi. Ferran seria el damnificat respecte als partits contra el Rayo i l’Atlético.

El Barça necessita els tres punts després de la relliscada a Vallecas. No entrava en els plans de Xavi fallar contra el Rayo després que el dia abans el Girona i Taty Castellanos haguessin deixat tombat a la lona el Real Madrid. El conjunt d’Ancelotti continua lluny, a 11 punts, i amb el cap posat en la final de copa contra l’Osasuna i les semifinals de la Champions contra el City, però l’obligació del Barça és rematar la lliga com més aviat millor. Els blancs juguen avui contra l’Almeria (18.30 h).

Les dues grans novetats en la llista de Xavi Hernández per al partit contra el Betis són la presència d’Ousmane Dembélé i Andreas Christensen. El francès es va lesionar a Montilivi ara fa tres mesos i el seu retorn reactivarà una davantera del Barça que ha perdut gas en les últimes jornades. No serà titular Dembélé, però sí que ho podria ser Christensen en detriment de Marcos Alonso.

Al Betis, baixes importants. A les absències ja sabudes d’homes com Fekir i Víctor Ruiz, s’hi ha afegit la baixa d’última hora de Borja Iglesias. El Panda es queda a Sevilla per culpa d’un fort cop. Ayoze és qui més números té d’ocupar la posició de punta. Tampoc arriba a temps per a la cita el lateral africà Sabaly. Ha completat les últimes dues sessions d’entrenament amb el grup, però Manuel Pellegrini l’ha deixat fora d’una llista encapçalada per Joaquín. El d’avui serà el seu últim ball al Camp Nou. A final de temporada, plega un mite.

Serà el tercer Barça-Betis del 2023. Al gener, en la supercopa, tots dos equips van empatar 2-2 i el Barça acabaria classificant-se per a la final gràcies al seu major encert en la tanda de penals. I al febrer, dos gols de Raphinha i Lewandowski van permetre assaltar el Villamarín (1-2).

Aleix Garrido, renovat

En clau de despatxos, ahir el Barça va ampliar el contracte d’Aleix Garrido, un dels futbolistes del planter que Xavi va fer debutar el dia de l’Elx. Aleix Garrido també havia anat convocat contra el Girona i el Getafe. El jugador, encara en etapa juvenil, ha renovat fins al 2025. La temporada vinent tindrà fitxa amb el Barça Atlètic i la seva clàusula de rescissió passa a ser de 400 milions.

DOS VELLS ROCKERS

Busquets torna després de la sanció i Joaquín jugarà per últim cop al Camp Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)