Barça

L’oposició surt a escena

Víctor Font. L’excandidat a la presidència del Barça parla en un acte sobre el moment del club i es mostra molt crític amb la gestió de Joan Laporta

L’oposició va comparèixer ahir. Víctor Font, excandidat a la presidència del Barça, va emergir en un acte per repassar el moment del club i es va mostrar molt crític amb la gestió de Joan Laporta, l’home que el va derrotar en les eleccions del 2021. Aleshores l’ara president culer va imposar-se en els esmentats comicis amb un 54,3% dels vots (30.184 vots) a Font, que va aconseguir-ne el 30% (16.679 vots), i també a Toni Freixa, que va sumar el 8,6% (4.769 vots), cosa que va convertir l’empresari de Granollers en la segona força. “El president i la junta directiva tenen tot el dret de governar amb estabilitat. Però continuarem monitorant la gestió del club”, va indicar Font en la trobada, duta a terme a Esplugues de Llobregat, que tenia com a lema Reptes i oportunitats de futur del club, i que va iniciar amb un discurs.

L’excandidat, doncs, va examinar la situació de l’entitat culer i va donar el seu punt de vista. “Em provoca sentiments contraposats”, va començar. “D’una part em genera satisfacció, però de l’altra tristor, decepció i, sobretot, molta preocupació”, va dir Font. I es va explicar: “Estic content perquè al primer equip de futbol s’han posat els fonaments d’un equip de futur, s’ha guanyat després de temps un títol important i s’ha competit. A més, em fa il·lusió que l’aposta per Xavi, que teníem nosaltres, funcioni. Tot i que a nosaltres ens deien que estava verd i que no estava preparat, els fets han demostrat que era l’aposta que tocava. I també estic content per les seccions i el futbol femení.”

I va enumerar el que el desanima: “En l’hora més greu de la institució, aquest club és incapaç de fer front comú i d’ajuntar talents i voluntats per als reptes del futur. Estic d’acord amb Xavi quan diu que l’entorn és tòxic i hi ha més gent pendent de les fílies i fòbies que dels interessos del club. Les trinxeres ens debiliten.” I hi va afegir: “També m’entristeix veure que seguim amb un model de club en què els socis no comptem per a res i no se’ns diu la veritat o se’ns enganya directament. Com quan se’ns va dir fa dos anys que Messi renovaria i no renova, o ara que podia tornar i no torna. Ho hem de tenir molt clar: si Messi no és aquí és per un problema de lideratge i de gestió.” Font va obrir així el meló de l’astre argentí. “Xavi tenia il·lusió i convenciment amb la seva arribada. Vaig dinar amb ell no fa gaire i em va dir que el veia com a playmaker, no només per la seva capacitat de fer gols sinó de fer aquesta última passada, que és un dèficit que té l’equip i que podia aportar molt”, va asseverar. “Messi també estava il·lusionat. Ell va ser qui va fer el pas i va trucar a Xavi per tornar”, va manifestar.

Font també es va referir a l’estat de les finances de l’entitat. “La situació econòmica és molt preocupant”, va assegurar. “Ens diuen que han salvat el club econòmicament... Malauradament els números indiquen que no hem superat l’herència que vam rebre. Si avui hi hagués eleccions, l’herència econòmica seria pitjor que la de fa dos anys i mig. En números, el club ara està pitjor”, va insistir. “Això són dades; tenim més despeses, més pèrdues, menys patrimoni i més deute. Ja em direu si l’herència l’hem aconseguit superar...”, va continuar. “La massa salarial aquest any és de 650 milions, 30 milions més, més alta que amb Bartomeu, amb la seva mala gestió. Com que hi ha pèrdues estructurals hem hagut de tapar-ho venent patrimoni: les «palanques». Estem amb 1.000 milions de deute ordinari. Si no tenim capacitat de generar recursos, ja hem venut patrimoni si el deute continua creixent... Com tornarem aquests diners? I qui s’encarregarà de fer-ho? Perquè en el club cada cop hi ha menys gent amb talent treballant-hi”, va expressar. En aquest sentit, va dir que ell hauria pres dues decisions per tenir ingressos: “Retenir Messi i no anar a Montjuïc.”

Finalment, també va parlar del cas Negreira. “Tots estem convençuts que el Barça no ha guanyat gràcies als àrbitres. Però pagar el vicepresident és una irregularitat i cal entendre’n els motius. I ningú ha explicat res. Espero que la justícia ho faci”, va concloure.

LA VISIÓ DE VÍCTOR FONT

Ho hem de tenir molt clar: si Messi no és aquí és per un problema de lideratge i de gestió. Ell tenia il·lusió per tornar
Ens diuen que han salvat el club [...]. Si avui hi hagués eleccions, l’herència econòmica seria pitjor que amb Bartomeu
Tenim més despeses, més pèrdues, menys patrimoni i més deute. En el club cada cop hi ha menys talent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)