Barça

Ara ja només en queden dos

Neteja. Ter Stegen i Sergi Roberto són els únics jugadors de l’actual plantilla que van coincidir amb Xavi i també els supervivents de l’última Champions League guanyada a Berlín l’any 2015

Piqué i Busquets –del 2008 al 2015– i Alba –del 2012 al 2015– van ser companys de Xavi Hernández. Sense ells, només queden dos futbolistes d’aquell Barça que va gaudir de l’última temporada del terrassenc i també de l’última Champions del club. Un és Sergi Roberto, que tenia en el tècnic un referent quan va començar a jugar en el primer equip, i l’altre és Ter Stegen, que només va coincidir un curs amb ell.

La neteja que s’ha anat reclamant des de llavors a Can Barça, després de tantes i tantes desfetes a Europa, és ja una realitat. Dos supervivents. El porter titular i un futbolista comodí per a tots els entrenadors. Ha estat una transició lenta, fins i tot traumàtica en algun moment amb els adeus de Xavi, Iniesta o Messi. Sortides ben gestionades i d’altres que no. Però el canvi de cicle és una realitat, ja que no queda absolutament ningú del Barça de Guardiola que va aconseguir el primer triplet. I només dos del segon triplet.

Línies renovades

El foc nou necessari és palpable si es repassa l’actual plantilla blaugrana –en espera dels moviments del pròxim mercat–. A la porteria, Ter Stegen viurà la seva desena temporada, i Iñaki Peña acumula molts anys vestint la samarreta del Barça. Però si analitzem les altres línies, són pocs els futbolistes que fa més de dos anys que juguen en el primer equip.

En defensa, Christensen, Marcos Alonso i Kounde acaben de completar la seva primera temporada, mentre que Araujo ha viscut la tercera instal·lat entre els grans. Pel que fa a Eric, tot just ha jugat el seu segon any després del retorn. Al mig del camp, a banda de Roberto, els més veterans són De Jong, que ha tancat el seu quart any a Barcelona, i Pedri, que en fa tres que hi és. Gavi només n’acumula dos en el primer equip, i Kessie era un dels fitxatges d’aquesta temporada. En atac, Lewandowski i Raphinha s’han estrenat en el Barça; Ferran hi acumula un any i mig, i Ansu, quatre. El més veterà és Dembélé, que viurà la seva setena temporada de blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)