Barça

Malcom

JUGADOR DEL ZENIT I LA SELECCIÓ BRASILERA

Hi ha vida més enllà del Barça

“El Barça no va ser injust amb mi. Cal respectar l’entrenador”

“És un privilegi i un honor representar de nou el meu país”

“Vaig decidir quedar-me a Rússia, tot i que els brasilers sempre procurem la pau”

No només existeix el futbol fora del Camp Nou sinó que inclús també el d’alta competició. És clar que l’estrat del Zenit de Sant Petersburg no és comparable al del FC Barcelona, però tot i així és un club que participa en la Champions, o més aviat hi participava, ja que la UEFA va decidir sancionar tots els equips russos arran de la invasió d’Ucraïna. Aquest càstig, però, a Malcom de Oliveira no li ha pesat tant com per replantejar-se la seva estada a les terres del tsar, encara que ell mateix confessi que els brasilers “sempre procuren la pau”. “Vaig decidir quedar-m’hi perquè el president del Zenit ens va transmetre molta confiança i ens va dir que en qualsevol moment podríem sortir”, explicava dimarts passat des de la sala de premsa de la ciutat esportiva Dani Jarque, i és que Malcom és a Barcelona convocat amb la selecció brasilera, que juga avui a les 21.30 h un partit amistós contra Guinea a l’RCDE Stadium.

El davanter ha tornat a la capital catalana després de sortir per la porta del darrere del Camp Nou l’estiu del 2019 i, sorprenentment, manifesta que se sent “molt feliç” de poder tornar a Barcelona. “És una ciutat en què els seus habitants em van rebre molt bé i és una de les més boniques d’Europa.” No es pot dir que l’exblaugrana sigui un home rancuniós, ja que recorda el seu any al Barça com un període en què va tenir “algunes oportunitats” que creu que va aprofitar, “però no va ser injust, ja que era l’opinió de l’entrenador i nosaltres, com a jugadors, hem de respectar-la i continuar fent el nostre treball diàriament perquè mai saps quan pots tenir una nova oportunitat”. El seu pas pel club blaugrana va ser un vist i no vist: va arribar procedent del Girondins de Bordeus el juliol del 2018 a un cost de 41 milions d’euros i va marxar a final de temporada.

“El Barça va ser un pont per poder arribar al Zenit amb un altre estatus”, reflexiona Malcom, que ja suma quatre anys a Rússia, on és “molt feliç”, sobretot després de marcar 23 gols en 27 partits, algun inclús de xilena, i apuntar-se nou assistències en una temporada que considera “fantàstica”. Els seus registres li han servit per poder vestir de nou la samarreta verdeamarela, després de tres anys sense ser convocat. “És un privilegi i un honor representar el meu país i poder estar al costat dels millors. Només intento fer-ho tan bé com puc, aprofitar al màxim aquests dies i aprendre molt dels companys i l’staff”, encara més després del trist record que li ha quedat de la darrera vegada, quan no va poder continuar la preparació amb la seleçao per culpa de la pandèmia. “Havíem de viatjar a Londres per disputar un partit de la Champions contra el Chelsea i calia fer 14 dies de quarantena prèvia, així que vaig haver de tornar a Europa per poder jugar amb el meu club”, explica.

Aquesta mala experiència ja ha quedat enrere i, actualment, Malcom se sent “més preparat” que l’últim cop que va ser convocat, diu, i és que el brasiler assegura que en els últims temps ha “madurat” i té “altres pensaments”, principalment perquè ha estat pare, i diu que ja no mira només per ell sinó també per la família. “Avui tinc la ment enfocada a donar el millor de mi mateix. Quan estic a la selecció, ajudo l’equip i el club, em preocupo pels jugadors més joves”, exposa un renovat Malcom de Oliveira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)