Barça

El campió ja sap el camí

El Barça coneix el trajecte que haurà de seguir per defensar el títol, un cop efectuat el sorteig del calendari del campionat

Serà la lliga que el conjunt blaugrana disputarà com a local a l’Estadi Olímpic de Montjuïc

El Barça ja sap quin camí tindrà per defensar el tron de campió que s’ha guanyat aquest curs amb àmplia superioritat respecte de la resta. Ahir, a la seu de la Federació Espanyola de Futbol (FEF) a Las Rozas, va tenir lloc el sorteig del calendari de lliga i ja estan determinats els partits i les dates –no els horaris– de les 38 jornades del campionat. Com des del curs 2019/20, el calendari és asimètric, és a dir, no coincideixen jornades de la primera volta amb les de la segona. El motiu d’això és per poder complir una sèrie de condicionants de seguretat, competicions europees, clubs i obres, festius i esdeveniments, i maximitzar l’assistència a estadis i les audiències a la televisió. Seguint aquests condicionants es generen uns 99.999 calendaris diferents i per sorteig se’n tria un.

La realitat és que no queda tant perquè torni a rodar la pilota: un mes i mig, 49 dies exactament, ja que la lliga engegarà el divendres 11 d’agost. Finalitzarà 9 mesos després: el 26 de maig del 2024 serà l’última jornada. Un llarg trajecte, doncs, en què l’equip dirigit per Xavi Hernández –ja sense Sergio Busquets i Jordi Alba– estarà reforçat –de moment, tot i que no són oficials, s’afegiran a l’equip Íñigo Martínez (Athletic Club) i Ilkay Gündogan (Manchester City)– i buscarà revalidar el títol. Al feu del Getafe el segon cap de setmana del mes d’agost, és on i quan s’estrenarà en el campionat, on tindrà la competència de sempre, del Real Madrid i de l’Atlético. Amb els madridistes, el primer enfrontament serà com a local, al Lluís Companys, la casa dels blaugrana fins a finals de novembre del 2024, amb l’Spotify Camp Nou en obres. D’aquesta manera, el primer clàssic tindrà lloc a l’Estadi Olímpic de Montjuïc, la jornada 11, el 29 d’octubre; el de la segona volta, serà al Santiago Bernabéu en la jornada 32, el 21 d’abril, i ben segur que serà decisiu, ja que un cop disputat, només quedaran sis partits per al final de la lliga. El d’aquesta campanya ja va ser determinant i es va disputar en la jornada 26. Contra els colchoneros, els culers se les hauran en la jornada 12, el 3 de desembre al Lluís Companys, mentre que el duel de la segona volta, al Cívitas Metropolitano, serà en la jornada 29, el 17 de març.

Finalments, l’última jornada, la 38, en cas que hi hagi el títol en joc, s’entreveu emocionant, ja que tant blaugrana, blancs i roig-i-blancs tenen enfrontaments d’envergadura. Els partits són Sevilla- Barça, Real Madrid- Betis i Real Sociedad- Atlético.

El duel català

Pel que fa al país, només hi haurà un duel aquesta temporada, el que farà que el Barça es vegi les cares amb el Girona. No hi serà l’Espanyol, que militarà a segona divisió A i que no sabrà el calendari fins la setmana vinent, el dimecres 28 de juny, quan se sabran tots els clubs que formen part de la competició després dels ascensos pertinents des de primera FEF. Per tant, barcelonins i gironins s’enfrontaran en la primera volta a Montjuïc, en la jornada 16, el 10 de desembre; el matx a Montilivi serà en la recta final del campionat, en la jornada 34, el 5 de maig.

CALENDARI ASIMÈTRIC

Com des del 19/20, les jornades de la primera volta no coincideixen amb les de la segona

INICI: 11 D’AGOST

Queden 49 dies perquè comenci la lliga. El Barça s’estrenarà al feu del Getafe

EL PRIMER CLÀSSIC

Els blaugrana jugaran contra el Real Madrid a casa el 29 d’octubre

ELS BLANC-I-VERMELLS

El primer matx contra el Girona, també de local, serà el 10 de desembre

El Girona s’estrenarà al camp de la Real Sociedad

A. MADRIÀ

El conjunt de Míchel Sánchez s’estrenarà el cap de setmana del 13 d’agost al Reale Arena contra la Real Sociedad.Un cop jugat l’enfrontament a Sant Sebastià, el conjunt blanc-i-vermell tindrà el seu primer compromís al feu gironí. El Getafe serà el responsable, un any més, d’inaugurar la cursa de fons en terres gironines. Amb el mercat de fitxatges encara obert, els catalans tindran un altre duel molt exigent la jornada tres, quan l’equip viatjarà a Sevilla per jugar al Sánchez Pizjúan. En el següent periple de dos matxs, els gironins es jugaran les garrofes contra Las Palmas, a casa, i a Granada; dos dels tres equips ascendits. Entre mig, però, hi haurà la primera aturada per a seleccions. L’exigència en el calendari es començarà a notar entre el 24 de setembre i l’1 d’octubre, quan l’equip jugarà tres partits –Mallorca, Vila-real i Madrid– en poc menys de 8 dies. Contra els mallorquins i els madrilenys, l’enfrontament serà a Girona, entremig hi haurà un viatge entre setmana a La Ceràmica. Finalment, la visita al Cadis tancarà el tram inicial de competició abans de l’aturada internacional més llarga del curs, del 8 al 22 d’octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.