Barça

Mai pot ser un partit amistós

El clàssic. El Barça s’enfronta al Madrid a l’AT&T Stadium de Dallas (23 h, TV3) disposat a marcar territori com a campió abans de l’inici de la lliga

És pretemporada i en cas de perdre no tindrà cap conseqüència important, però avui el Barça afronta el primer partit del curs amb la mentalitat clara que s’ha de guanyar tant sí com no. I és que, per molt que sigui pretemporada, un partit contra el Madrid mai és cent per cent amistós, per tota la rivalitat que envolta tots dos clubs, i els de Xavi en són plenament conscients. El clàssic es disputa aquesta nit (23 h) a Dallas, en un partit que estarà condicionat per l’estat de la gespa, que genera una certa preocupació als dos equips perquè s’haurà instal·lat hores abans per disputar exclusivament aquesta cita –ahir va transcendir que el partit contra l’Arsenal va arribar a perillar pel mateix motiu.

Sobre el paper el Barça arriba una mica menys rodat al clàssic de pretemporada, encara condicionat per la gastroenteritis vírica que va obligar a suspendre el partit contra el Juventus. La derrota contra l’Arsenal (5-3) la matinada de dijous no va permetre extreure gaires conclusions als blaugrana, més enllà de les bones sensacions que va transmetre Abde. Per la seva banda, el Madrid arriba després d’haver guanyat el Milan (3-2) i el Manchester United (2-0), dijous en un partit en què van veure porteria Bellingham i Joselu, dos dels nous fitxatges del conjunt blanc.

El d’aquesta nit serà el primer clàssic que disputaran Gündogan i Oriol Romeu, els dos nous fitxatges que estan disponibles a aquestes alçades de la pretemporada –Iñigo Martínez s’està recuperant de l’operació a la fàscia plantar–, però també l’estrena en un partit d’aquestes característiques per a joves promeses com Abde, Lamine Yamal o Fermín López.

Passi el que passi en el partit d’avui a Dallas entre els de Xavi i Ancelotti, el matx acabarà quedant com una anècdota de la pretemporada, en què el més important és agafar ritme i, per què no dir-ho?, que els dos clubs puguin fer una bona caixa. Ara bé, el Barça lògicament intentarà imposar l’orgull d’arribar a la cita com l’actual campió de lliga per començar a marcar territori i demostrar que és el rival a batre aquesta temporada en les competicions estatals. A més, els blaugrana tenen un registre per mantenir, ja que en els dos amistosos disputats en l’última dècada, tots dos als Estats Units, el Barça ha aconseguit la victòria (2-3 el 2017 i 1-0 fa un any). A més, totes dues vegades, va acabar sent campió de lliga.

ANECDÒTIC

En l’última dècada, si el Barça ha guanya al Madrid a l’estiu, ha guanyat la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)