Barça

No hi ha cap estiu tranquil

La continuïtat de Dembélé en el Barça perilla de nou perquè el PSG vol pagar la clàusula, que fins l’1 d’agost és de només 50 milions d’euros

El francès tindrà la decisió final i, com l’estiu passat, podria optar per continuar de blaugrana

Sembla impossible que hi pugui haver un estiu a can Barça en què no s’hagi d’obrir una carpeta específica per a Ousmane Dembélé. En els primers anys per la controvèrsia que generava el seu rendiment com a blaugrana arran de les constants lesions musculars, i la temporada passada per, després d’un estira i arronsa digne d’una pel·lícula de Hollywood que durava des del mes de gener, intentar tancar la seva renovació per complir amb un dels desitjos principals de Xavi Hernández. Aquest estiu semblava que el Barça se n’escapava amb relativa tranquil·litat, però finalment ha saltat tot pels aires. I aquesta vegada, sense que el mateix jugador hi tingui res a veure. La sort, entre cometes, és que el serial serà fugaç, ja que, passi el que passi, hauria de succeir aquest cap de setmana o, com a màxim, dilluns.

El detonant de tot plegat, com en tantes altres operacions, ha estat el PSG, i és que el conjunt parisenc viu amb la incertesa constant de saber com es resoldrà el futur de Mbappé i, per si de cas, vol tenir un relleu el més aviat possible. L’escollit, segons sembla, és l’extrem del Barça, segons va esbombar ahir el periodista francès Fabrice Hawkins, de la RMC Sport, i el conjunt parisenc ha començat l’ofensiva pel futbolista. Directament, el PSG ha contactat amb els seus representants, perquè a París tenen clar que no cal ni passar pel Barça. El motiu és clar: el PSG vol pagar la clàusula de l’extrem.

Tres dies claus

L’ofensiva total del PSG en les últimes hores contactant amb el representant de Dembélé es justifica, exclusivament, perquè actualment la clàusula de rescissió d’Ousmane Dembélé és de només 50 milions d’euros. Al contracte signat l’estiu passat s’estipulava que era de 100 milions d’euros, però amb un asterisc afegit arran de les dificultats per arribar a una entesa que estipulava que en els mesos de juny i juliol es reduïa a aquests 50 milions d’euros. Per tant, el conjunt parisenc té fins dilluns per tancar el fitxatge per aquest preu, abans que la clàusula torni l’1 d’agost a ser de 100 milions d’euros.

Una altra opció seria que el Barça estigués disposat a negociar la seva venda, però no és el cas. Xavi Hernández considera Dembélé una peça importantíssima per a la plantilla, com ja va fer l’estiu passat, i no vol perdre’l, mentre que des del club tampoc es té el francès com un dels jugadors amb l’etiqueta de transferibles per intentar fer caixa. Arran d’això, el que sembla més clar de tot és que si la sortida de Dembélé no es produeix aquest cap de setmana o dilluns, ja no es produiria, si és que després no arriba una oferta molt més elevada que interessi a totes les parts.

A més, cal tenir en compte que si el PSG acaba tancant el fitxatge de Dembélé, el Barça no cobrarà aquests 50 milions d’euros que pagarà el conjunt parisenc. De fet, en cobrarà concretament 25 milions, ja que una de les altres clàusules imposades en la renovació és que la meitat del traspàs el cobraria el representant del jugador.

Content en el Barça

A partir d’aquí, la decisió és només a les mans d’Ousmane Dembélé. És una situació pràcticament calcada a la que es va viure l’estiu passat, quan el contracte del francès amb el club va expirar, i tenia totes les opcions sobre la taula. Entre aquestes, anar al PSG, tot i que tampoc va tenir una oferta en ferm com sembla que tindria ara. En aquella ocasió Dembélé va decidir renovar el contracte amb el Barça fins al 2024, després de tots els gestos que va tenir Xavi Hernández per fer-lo veure com un jugador vital per al club. Des de llavors, l’extrem sempre ha dit obertament que és feliç en el Barça i que no en vol marxar. De fet, fa setmanes i mesos que el jugador i el seu representant treballen per arribar a un acord de renovació amb el conjunt blaugrana. Això fa que a can Barça s’hagi rebut amb aparent tranquil·litat la notícia de l’ofensiva del PSG per Dembélé, ja que tenen constància que el futbolista no acceptarà l’oferta que pugui tenir i apostarà, de nou, per continuar en el Barça.

Queden tres dies per saber quina és la decisió definitiva de Dembélé, i el PSG haurà de posar en marxa tota la maquinària si de veritat el vol convèncer perquè es converteixi en el relleu de Mbappé. En aquest sentit, un home important seria Luis Enique, que ha arribat a París amb l’objectiu de convertir el projecte en guanyador a Europa. Dembélé no hi va arribar a coincidir en el Barça, però segur que en té molt bones referències.

REDUÏDA

La seva clàusula és de 100 milions d’euros, però al juny i al juliol passa a la meitat

CONTRARELLOTGE

Si dilluns el PSG no ha convençut Dembélé, tot fa pensar que ja no es mourà

PERSUASIÓ

Luis Enrique i el club hauran de convèncer el francès, feliç en el Barça amb Xavi

MOLT POC BENEFICI

Dels 50 milions que pagaria el PSG, només la meitat els cobraria el Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)