Inici accidentat

El Barça va començar la defensa del títol de lliga amb un empat al Coliseum, en un duel marcat per la permissivitat de l’àrbitre amb el joc dur del Getafe

L’estrena del vigent campió de lliga va ser accidentada. Els blaugrana només es van endur un punt del Coliseum Alfonso Pérez, en un duel molt travat i marcat per la permissivitat de César Soto Grado, que va permetre que José Bordalás se sortís amb la seva i pogués dur a terme el seu pla de partit a la perfecció. Les constants interrupcions, les faltes, les agressions i provocacions van treure de polleguera el Barça, que, a més de les expulsions de Raphinha per un cop de colze a Gastón i de Xavi Hernández per haver protestat, va veure com no li xiulaven un penal clar de Gastón sobre Araujo per una suposada i molt dubtosa mà prèvia de Gavi. Una acció que hauria pogut canviar l’esdevenidor del partit i que va ser la gota que va fer vessar el got. “Els àrbitres estan sent massa permissius. Si venem el producte de la lliga i tenim això, no és positiu per a ningú”, va explicar Xavi molt enfadat després del duel. Frenkie de Jong també es va mostrar molt descontent per les decisions arbitrals. “Els àrbitres i La Liga han de marcar una línia. No és culpa del Getafe, perquè ells competeixen així. És la seva manera de jugar.” El tècnic també va opinar sobre l’acció del penal. “No hi veig mans per enlloc. Si no hi ha mans clares, no s’han de xiular. Això és el que ens van dir. L’àrbitre s’ha inventat la mà. És així. Tothom ho ha vist.”

Quan al Barça li toca visitar aquest tipus d’estadis, ja sap el que s’hi trobarà, però el que no s’esperava és que el gran protagonista de la nit fos l’àrbitre del comitè de La Rioja. El matx va estar envoltat de polèmica de cap a cap. No només per la permissivitat en el joc del Getafe, les expulsions i l’acció del penal, sinó també pels minuts que la pilota va estar realment en joc a causa de les constants pèrdues de temps de l’equip dirigit per Bordalás. Dels 116 minuts –es van afegir 10 minuts en la primera part i 15 en la segona–, el partit va estar aturat més de la meitat del temps. Exactament, una hora. Xavi va defensar un cop més la necessitat d’establir un nou sistema basat en el temps efectiu i d’allunyar-se dels temps afegits tan llargs, que va catalogar com una “vergonya”. “Normal que la gent no vulgui veure futbol. Això no ha estat un partit. Estem fent el ridícul.”

Sigui com sigui, el Barça va ensopegar amb la mateixa pedra per quart any consecutiu. Des del 28 de setembre del 2019 que no aconsegueix marxar del Coliseum amb els tres punts. Des d’aleshores, tres empats i una derrota. La dada més escandalosa, però, és que en cap d’aquests duels ha aconseguit marcar un gol. Els dos debutants de la nit, Ilkay Gündogan i Oriol Romeu, tampoc van aconseguir posar fi a aquesta ratxa.

La millor notícia per al Barça és que ja s’han tret de sobre un escenari maleït. D’aquells que et fan guanyar o perdre una lliga. Ara toca pensar en el següent matx, contra el Cadis, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys (diumenge, 19.30 hores). Això sí, arrossegaran les dues expulsions contra el Getafe. Xavi haurà de complir dos partits de sanció i, per tant, tampoc serà present a la banqueta contra el Vila-real el diumenge 27 d’agost. Per la seva banda, Raphinha, que ha quedat sense competència a l’extrem dret per la marxa de Dembélé, també podria estar fora més d’un partit, per un cop de colze gens justificat i que va deixar l’equip amb un home menys tota la segona part.

Enguany, els blaugrana han començat la competició regular amb el mateix resultat que la temporada passada: 0-0 al Camp Nou contra el Rayo.

TEMPS EFECTIU

El partit va durar 116 minuts, dels quals la pilota només va estar en joc 56 minuts

LES REACCIONS

És normal que la gent no vulgui veure futbol. Això no ha estat un partit. Estem fent el ridícul
Xavi Hernández
tècnic del barça

ESTADI MALEÏT

Els àrbitres estan sent massa permissius. Si venem el producte de la lliga i tenim això, no és positiu per a ningú
0
victòries
en les últimes 4 visites al Coliseum: 3 empats i una derrota, amb cap gol a favor.