Barça

ESPORTS

Mor als 76 anys l’exjugador del Barça i internacional brasiler Marinho

En el Santos va jugar al costat de Pelé i en el Barça ho va fer amb Johan Cruyff

L’exfutbolista internacional brasiler Mário Peres Ulibarri (Sorocaba, 1947), conegut com a Marinho, ha mort als 76 anys. El defensa central va jugar en el Barça com a oriünd –la seva mare era espanyola i no ocupava plaça d’estranger–la temporada 1974-75 i a l’inici de la 1975-76. El club blaugrana ha confirmat la defunció del jugador, que va completar 39 partits oficials i va marcar sis gols. Va coincidir en una plantilla llegendària, amb Cruyff, Neeskens i companyia, sota les ordres de Rinus Michels. L’equip, amb tot, va ser tercer a la lliga i va caure en les semifinals de la copa d’Europa el 1975.

El Barça va fitxar Marinho després que el jugador demostrés la seva vàlua com a capità de la selecció del Brasil al mundial del 74 a Alemanya. Era poderós en el joc aeri i tenia una visió de joc i una tècnica privilegiades.

En el Barça no va acabar de complir amb les expectatives que havia generat la seva arribada i el club el va traspassar a l’Internacional de Porto Alegre. Abans de signar amb el club blaugrana va destacar en el Santos, on va coincidir amb tot un mite del futbol mundial, Pelé. Va jugar, doncs, al costat de Pelé i Cruyff.

A Espanya va tenir problemes amb les autoritats militars. Va ser declarat rebel ja que consideraven que hauria d’haver fet el servei militar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)