Barça

Porto

Nico González

Esclau d’un error

L’exblaugrana Nico González, traspassat a l’estiu al Porto per 8,5 milions, s’enfronta avui al seu passat. El fill de Fran viu dies difícils a Portugal per la pèrdua de confiança de Conceição arran d’una greu errada el dia de l’Arouca

El Barça i Nico González tornaran a veure’s les cares. El migcampista gallec, format en les categories inferiors de l’entitat blaugrana, es retrobarà aquesta nit amb els seus excompanys i l’equip que l’ha vist créixer, però no triomfar. Nico, que s’havia de convertir en l’hereu legítim de Sergio Busquets, quan Koeman el va fer debutar amb el primer equip el 15 d’agost del 2021 contra la Real Sociedad, va veure com la seva progressió en la màxima categoria s’estancava amb l’arribada de Xavi a la banqueta. Cada cop amb menys minuts i menys protagonisme, el futbolista va acceptar marxar cedit al València la temporada 2022/23. En el conjunt xe, però, va viure un curs amb llums i ombres. El fill de Fran es va veure condicionat per les lesions i la irregularitat d’una plantilla que va haver de patir fins al final per salvar la categoria. Amb aquesta aventura fallida, Nico González, entenent que aquest any tampoc entraria en els plans de Xavi, va decidir posar punt final a la seva etapa com a blaugrana i començar una nova aventura en el Porto, equip al qual va ser traspassat en el mercat d’estiu per 8,5 milions d’euros. A més, el Barça es va guardar una opció de recompra i un 40% d’una futura venda.

L’exblaugrana, petició expressa del tècnic Sérgio Conceição, ha anat de més a menys. Va debutar el 14 d’agost en un partit de la lliga portuguesa contra el Moreirense, disputant els últims 20 minuts, i va ser titular en els següents tres duels, contra el Farense (68’), el Rio Ave (78’) i l’Arouca (84’), sempre en el doble pivot al costat d’Eustaquio. El partit contra l’Arouca, però, va suposar un abans i un després. Un error seu en el marcatge va significar el gol de l’empat a sis minuts del final. Conceição el va substituir de manera immediata, i des d’aleshores només ha jugat 17 minuts en la Champions contra el Xakhtar i amb el partit sentenciat. En la lliga, no va ser convocat contra el CF Estrela i no va sortir de la banqueta contra el Gil Vicente i el Benfica. Aquell error li ha costat molt car. El tècnic ha perdut confiança en el gallec i ara ha decidit apostar per un altre jove futbolista, l’argentí Alan Varela, perquè jugui al costat d’Eustaquio en el seu habitual doble pivot. S’haurà de veure si torna a confiar en Nico per al duel contra el Barça. No es descarta que, fins i tot, pugui sortir de titular. Si ho fa, serà el primer cara a cara contra el seu exequip, ja que amb el València hi havia la clàusula de la por.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)