Barça

Estat d’alarma per l’epidèmia de lesions

Baixes. El Barça té sis jugadors clau a la infermeria i perilla la posada en escena per al clàssic

La consulta mèdica del Barça està col·lapsada, ja que l’equip blaugrana ha perdut quatre efectius en els últims cinc partits disputats, que s’han sumat als jugadors que ja hi havia de baixa. Un any més, les lesions no ofereixen cap treva a Xavi, que ara mateix té sis futbolistes indisponibles i la majoria d’ells són titulars indiscutibles, una situació que empitjora quan es disposa d’una plantilla curta, ja que és més difícil trobar solucions.

És cert que el nivell de la banqueta aquesta temporada és més alt que el de cursos anteriors i el tècnic terrassenc ha pogut resoldre amb cert èxit, almenys de resultats, l’equació plantejada, perquè el Barça continua invicte després d’onze enfrontaments, nou de lliga i dos de Champions. Una altra cosa, però, és el joc de l’equip, en què les mancances són prou palpables, i no serà gens fàcil mantenir aquesta ratxa si continua molt més temps sense poder comptar amb jugadors clau.

L’últim jugador a caure ha estat Lamine Yamal, que té una lesió al psoes ilíac de la cama esquerra. En principi, són unes molèsties que, amb un repòs adequat, haurien de desaparèixer en una setmana, però el davanter va haver de viatjar a Madrid, després que Luis de la Fuente el convoqués per als pròxims partits de la Nations League. Els serveis mèdics de la federació espanyola avaluaran, de nou, el mataroní i el més probable es que l’enviïn de tornada cap a Barcelona.

L’actual aturada de seleccions hauria de ser una benedicció per a Xavi, ja que guanya dies de marge per mirar de recuperar efectius de cara al pròxim compromís, que serà a casa contra l’Athletic Club el diumenge 22, però sobretot pensant en l’última setmana d’octubre, en què el Barça jugarà la tercera jornada de Champions contra el Xakhtar Donetsk a Montjuïc i, tres dies després, ho farà contra el Real Madrid.

Hi ha força números que Pedri pugui reaparèixer justament contra el gran rival, gràcies a l’evolució favorable de la seva lesió. Fa més de sis setmanes que el canari es manté apartat dels terrenys de joc, mentre es recupera del mal que es va fer durant un entrenament, a finals del mes d’agost, al recte anterior del quàdriceps dret, que és el punt feble del migcampista. Pedri ja va caure en aquesta lesió la temporada passada durant el matx jugat al Camp Nou contra el Manchester United en l’anada de setzens final de l’Europa League.

La presència de Jules Kounde en el clàssic, a hores d’ara, és una incògnita, ja que les primeres impressions apuntaven que el francès hauria d’estar unes cinc setmanes a l’infermeria per un esquinç al lligament lateral intern del genoll esquerre, però el jugador va sorprendre amb un missatge a les xarxes socials assegurant que estava tocat, però que “podria haver sigut molt pitjor” i que ja pensa “a tornar al més aviat possible”. El central havia començat la temporada en un estat de forma excel·lent, liderant la línia defensiva en absència d’Araujo.

Els qui segur necessiten més temps de repòs són Robert Lewandowksi, amb un esquinç al turmell esquerre fruit d’una entrada de David Carmo a Porto; el brasiler Raphinha, que en una jugada d’atac contra el Sevilla es va lesionar al bíceps femoral de la cuixa dreta, i Frenkie de Jong, que arran d’una trepitjada de Bamba, el futbolista del Celta, té una sindesmosi tibioperoneal distal del turmell dret. A tots tres se’ls espera a principis de novembre.

BENEÏDA ATURADA

Xavi guanya dies de marge per poder recuperar efectius per als pròxims partits

SALA DE CURES

Lamine Yamal, Kounde, De Jong, Raphinha, Pedri i Lewandowski són els lesionats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)