Barça

Vitor Roque arribarà a Barcelona el dia 27

Fitxatge. El davanter brasiler, reforç d’hivern per al Barça, farà el primer entrenament amb els seus nous companys el divendres dia 29

Comptant els dies. Així està el Barça esperant l’arribada de Vitor Roque. El davanter està a punt d’iniciar una nova etapa en la seva carrera. Amb només 18 anys, el brasiler fa un salt de gegant i tindrà l’oportunitat de fer-se un nom a Barcelona, en un dels clubs més històrics i exigents del món del futbol. El Barça va apostar per ell fa mesos i el context actual de l’equip ha fet efectiva la seva arribada aquest mes de gener.

Vitor Roque serà un dels grans al·licients del retorn del Barça a la feina després de les vacances de Nadal. Una aturada necessària per a un equip que ha viscut amb més pena que glòria els darrers mesos de temporada. Any nou, vida nova, diuen. I aquest Barça de Xavi necessita reprendre la competició amb un aire completament diferent, tant en l’àmbit futbolístic com en el mental. Roque l’aportarà. Almenys, i d’això no hi ha cap dubte, vindrà amb ganes de demostrar el seu potencial i guanyar-se els minuts en un moment important i sense treva amb la lliga, la supercopa i la copa en joc, i amb la Champions en l’horitzó.

Els culers podran començar a conèixer Vitor Roque a partir del dimecres 27, dia en què està previst que el davanter aterri a Barcelona. Dos dies després, farà el primer entrenament sota les ordres del seu nou entrenador, Xavi, i acompanyat dels seus nous companys. Aquell dia 29 a la tarda és quan el Barça torna als entrenaments per preparar el primer partit de l’any a les Canàries. L’endemà, Vitor Roque tindrà el primer contacte amb la seva nova afició en l’entrenament a portes obertes que farà l’equip a l’Estadi Johan Cruyff. També farà l’habitual visita als hospitals del dia 2. Serà el dimecres 3 quan el brasiler serà presentat oficialment i, per tant, vestirà per primer cop la samarreta blaugrana i pronunciarà les seves primeres paraules com a jugador del Barça. Tot plegat, abans del possible debut. Els de Xavi visiten el Las Palmas el dijous 4 (21.30 h). Qui sap si aquell serà el dia de Roque.

El gol

L’arribada del davanter brasiler ha pres més importància en les darreres setmanes degut a la situació de l’equip. Més enllà de les baixes per lesió, el Barça, atrapat en el mal joc i la mala dinàmica, està tenint seriosos problemes amb el gol i és una cosa que ja ve de la temporada passada, quan l’equip va guanyar molts partits per la mínima. Els jugadors generen. Ho demostren els números dels últims tres partits de lliga: 31 xuts contra el Girona, 16 contra el València i 30 contra l’Almeria. Tot i això, només sis gols que s’han pagat cars. Els de Míchel, molt més efectius, van emportar-se els tres punts de Montjuïc. A Mestalla, el València va acabar empatant. Contra l’Almeria, la victòria es va quedar a casa, però la imatge va ser molt preocupant, com també ho és el rendiment de Lewandowski. El pitxitxi del curs passat continua sent el màxim golejador, però només ha fet nou gols i en molts partits ni tan sols ha estat capaç de rematar. Els altres atacants no acompanyen.

Per tot plegat, Vitor Roque es presenta com una alternativa en atac, si bé es demana calma. “Pot ser una solució però no podem posar tota la pressió a un jugador jove”, va explicar Xavi Hernández fa tan sols uns dies. Roque ve del Brasil, un futbol completament diferent. L’adaptació serà el primer pas.

INICI D’ANY

La presentació està prevista per al dimecres 3, just un dia abans del possible debut

NECESSITAT

Roque és una esperança davant la falta de gol dels jugadors del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)