Barça

Buscant la solució

Alèxia Putellas se sotmet avui a una artroscòpia de revisió del seu genoll esquerre per intentar deixar enrere les molèsties que arrossega des de fa un mes i mig

El club ja va explicar que no descartava cap escenari

Calia prendre una decisió aviat, i s’ha fet. Alèxia Putellas, la capitana del Barça i guanyadora de dues Pilotes d’Or, se sotmetrà avui a una artroscòpia de revisió del seu genoll esquerre, el mateix que li van operar l’any passat després de trencar-se el lligament encreuat. La migcampista de Mollet del Vallès arrossega unes molèsties a l’articulació que no paren de fer-li la guitza i que la tenen ara mateix fora de combat. Després d’haver-ho intentat per mitjà d’un tractament conservador, la jugadora i els serveis mèdics han decidit entrar a la sala d’operacions. Fonts del club ja van explicar que si el tractament conservador, que s’havia d’allargar fins passat Nadal, no funcionava, no es descartava cap escenari, ni tan sols el de tornar a ser intervinguda. Un cop hagi estat operada, el Barça emetrà un nou comunicat, si bé això no implica que es donin més detalls sobre la problemàtica de la jugadora.

Detectar el problema

Malgrat que les proves realitzades a Alèxia després de sentir per primer cop aquestes molèsties, en el partit del 14 de novembre passat contra el Benfica, feien descartar qualsevol lesió important, el cert és que des de llavors la capitana no ha tornat a jugar. Concretament s’ha perdut set partits: Real Madrid, Eintracht de Frankfurt, Athletic Club, Eibar, Costa Adeje i els dos contra el Rosengard, a més dels dos últims partits que la selecció espanyola va jugar en la Nations League –Alèxia va arribar a viatjar, però va tornar a Barcelona un cop va ser revisada pels metges de la federació–. Una situació que ha generat molta incertesa, ja que els serveis mèdics de l’equip no sabien explicar d’on sortien aquests dolors que han incapacitat la jugadora. No hi ha lesió, però hi ha un problema. Per això Alèxia se sotmet a aquesta artroscòpia: per explorar el genoll, detectar quina és la causa, trobar-hi un remei i així poder iniciar el procés que li permeti fer net. El que és clar és que no es vol prendre cap risc amb la seva tornada, tal com va explicar el mateix tècnic blaugrana, Jonatan Giráldez, la setmana passada. “No sabem exactament quan tornarà. Continua fent treball per recuperar-se de les molèsties, però hem de ser curosos amb la seva tornada. Ve d’una greu lesió i veurem després de Nadal quines sensacions té al gimnàs i a la gespa”, va explicar.

I és que Alèxia ha anat tornant progressivament des que va trencar-se el lligament encreuat anterior del genoll esquerre l’estiu del 2022, a les portes de l’Eurocopa. Malgrat que la jugadora va retallar els terminis de tornada, en comparació amb algunes de les seves companyes com Jana, Bruna o Cata, la precaució ha regnat en tot moment. Va acabar el curs 2022/23 sumant petites estones, d’un màxim de mitja hora. La blaugrana sí que va disputar el mundial, alternant titularitats amb suplències. De fet, la seva participació en la gran final va ser pràcticament inèdita, entrant en els minuts finals tal com va passar en la final de la Champions. Aquest curs, la progressió ha anat a més. Ja va disputar els 90 minuts en l’estrena en la lliga i ha estat titular habitual, però sense carregar-la en excés. Una lesió d’encreuat requereix temps, i a Alèxia se l’ha cuidat i no s’ha tingut pressa. Les molèsties que l’han frenat van arribar quan la capitana començava a recuperar la seva millor versió. De fet, en el darrer partit disputat contra el Benfica, la dorsal 11 va firmar un doblet que va encarrilar la victòria.

Alèxia és una de les moltes baixes que està afrontant el Barça aquesta temporada, i el genoll és un dels principals problemes. Mapi León va ser operada fa unes setmanes de la ruptura del menisc extern del genoll dret que la tindrà fora durant uns cinc mesos. Per la seva part, Fridolina Rolfö, que va jugar el mundial amb molèsties al genoll esquerre, ja està encarant el tram final de la recuperació i se l’espera durant el primer trimestre d’aquest 2024. A més, Paredes, Jana i Cata també estan lesionades ara mateix. Tot plegat, abans d’un mes de gener carregat amb el derbi contra el Llevant les Planes per iniciar l’any, l’estrena en la copa contra el Fundación Albacete, la disputa de la supercopa i els dos darrers partits de la fase de grups de la Champions, en què l’equip ja ha segellat el pas als quarts de final.

El context

Aquesta nova intervenció al genoll d’Alèxia arriba enmig d’un context complicat pel que fa al futur de la jugadora. La capitana acaba contracte a finals d’aquesta temporada i el Barça ja li ha presentat l’última oferta. Un ultimàtum del club, que s’ha plantat i que no pensa apujar ni un euro més les condicions que ha ofert a la futbolista, a qui li han presentat una proposta per dos anys. Alèxia és qui ha de prendre la decisió. En aquest sentit, la prioritat de la capitana és ara mateix recuperar-se d’aquesta lesió. Relevo va explicar ahir que hi havia una reunió entre el club i la jugadora prevista per aquest mateix dimecres, però l’operació obliga a canviar el pla previst.

La marxa de Jonatan Giráldez ha girat feina al club, que a més de les renovacions pendents ha de trobar un nou entrenador o entrenadora per a la pròxima temporada. Per acabar de planificar el nou projecte, i amb Marc Vivés com a màxim responsable des dels despatxos després de l’adeu de Markel Zubizarreta el setembre passat, el club necessita resoldre totes les carpetes obertes amb temps, i la d’Alèxia Putellas té un pes específic.

EL PAS

La decisió és seva i l’operarà el doctor que ja va intervenir-la del lligament encreuat

EL MOMENT

Enmig de la incertesa per la seva renovació, la capitana prioritza recuperar-se

LA DADA

7
partits
s’ha perdut Alèxia des del 14 de novembre passat, quan va sentir les molèsties.

LA REFLEXIÓ

No sabem quan tornarà, però hem de ser curosos amb la seva tornada
Jonatan Giráldez
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)