Barça

El campió canvia el xip

El Barça ja és a l’Aràbia Saudita, on demà (20 h) iniciarà contra l’Osasuna la defensa del títol

Pedri i Cancelo viatgen sense l’alta mèdica però no estan descartats per a la competició

El Barça ha canviat el xip; ja està en clau supercopa. Després d’engegar el 2024 com el va acabar, amb joc poc convincent i victòries al límit, contra Las Palmas (1-2) en la lliga i el Barbastre (2-3) en la copa, l’equip que orienta Xavi Hernández s’enfronta a un nou repte amb aquest títol a l’horitzó. És cert que és menor, però sempre compta i, a més, el conjunt culer té l’al·licient de defensar-ne el tron, ja que en l’edició anterior en va sortir campió. Li va anar de meravella, aquella competició, la campanya passada. En les semifinals contra el Betis va haver de serrar les dents i, després d’un partit que va durar 120 minuts i va acabar en empat (2-2), es va imposar en els penals. En la final, però, contra el Real Madrid, sí que es va sentir bé, i realment es va exhibir (1-3) en un duel en què va passar per sobre del conjunt blanc, al qual va anar guanyant 0-3 sent molt superior. Va ser el primer títol de Xavi com a entrenador i tant per a ell com per a l’equip va resultar una empenta en tota regla per esperonar-se per al que havia de venir i acabar proclamant-se campió de lliga.

I ara el conjunt culer buscarà a Riad (Aràbia Saudita) aquest impuls que li tornaria a donar obtenir aquest títol, en el moment de sotrac futbolístic que travessa. La primera pedra en el camí que es troba és l’Osasuna, al qual s’enfronta demà (20 h) i que disputa la competició per haver arribat a la final de copa, que va perdre (2-1) contra el Real Madrid. Si els blaugrana superen els rojillos, es trobaran en la final diumenge (20 h) el Real Madrid o l’Atlético, que avui (20 h) es juguen la plaça a l’estadi Al-Awwal Park. De fet, aquest feu, que és on juga l’Al-Nassr, l’equip en què militen Cristiano Ronaldo, Sadio Mané i Aymerich Laporte, entre altres, serà l’escenari de tot el torneig, les dues semifinals i la final. Situat a dins del campus de la King Saud University, a Riad, és un recinte esportiu multiusos amb capacitat per a 25.000 espectadors.

Ja instal·lats

L’expedició blaugrana ja és a Riad. Ahir, a les 12 del migdia, va sortir de la ciutat esportiva Joan Gamper amb autocar, rumb a l’aeroport, on un vol xàrter els va dur a la capital saudita. La comitiva hi va aterrar cap a les 21 h (hora local), per la qual cosa no va haver-hi més temps que per anar cap a l’hotel, sopar i descansar. Avui a la tarda la plantilla s’entrenarà a l’estadi Prince Faisal. En aquesta sessió, els focus els acapararan Pedri i Cancelo, dos futbolistes lesionats, que van viatjar sense l’alta mèdica. Per al matx de demà amb l’Osasuna pot ser que no arribin encara, però per a una hipotètica final no estan descartats. També es va desplaçar Iñigo Martínez, amb una lesió al bíceps femoral de la cama esquerra, i els joves del filial Hèctor Fort, Marc Guiu, Pau Cubarsí, Casadó, Ander Astralaga i Diego Kochen. A casa s’hi van quedar la resta de lesionats: Ter Stegen, Marcos Alonso i Gavi. Pel que fa a l’Osasuna, que també és a lloc, només té una baixa per a la competició, però és prou sensible, la del davanter Chimy Ávila. L’equip dirigit per Jagoba Arrasate disputa per primera vegada en la seva història la supercopa; el Barça, en canvi, n’és un expert i és el conjunt que més n’ha guanyat, amb 14 títols. El Real Madrid és el segon, amb 12, i l’Atlético de Madrid l’ha aixecat en dues ocasions; el superen l’Athletic i el Dépor, amb tres.

LA DADA

14
títols
de supercopa té el Barça. És l’equip que més vegades l’ha guanyat, seguit del Real Madrid, que en té 12.

L’EMPENTA

L’equip entrenat per Xavi aspira a obtenir un títol que el curs passat el va impulsar

Novetats arbitrals: fora de joc semiautomàtic i àudios del VAR públics

La supercopa serà la posada en escena de diverses novetats des del punt de vista arbitral. S’utilitzarà el fora de joc semiautomàtic, com en la Champions League, que ja es va fer servir en l’última edició de la competició. En la lliga, aquesta tecnologia es posarà en funcionament a partir de la pròxima campanya. D’altra banda, es faran públiques les converses dels àrbitres quan hi hagi una revisió de VAR i el col·legiat hagi d’acudir al monitor del terreny de joc. Això sí que es traslladarà a la lliga des d’ara mateix. Pel que fa a la supercopa, que engega amb el derbi madrileny aquest vespre (20 h), els àudios es podran sentir un cop hagin acabat els enfrontaments a la mateixa plataforma televisiva en què s’emetran. A l’Estat espanyol, a Movistar+. Posteriorment, serà la mateixa Federació Espanyola de Futbol (FEF) qui posarà els sons a disposició de tothom a través de les xarxes socials. La FEF assegura que no pot oferir els àudios en directe perquè l’Internacional Board, l’organisme encarregat de definir les regles del futbol a nivell mundial, no ho permet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)