Osasuna

José Arnaiz

Arnaiz, cara amiga

José Arnaiz, que Valverde va fer debutar amb el Barça el curs 2017/18, s’enfrontarà avui de nou als blaugrana. Heroi en la copa contra el Castelló, ja sap què és marcar al Barça amb la samarreta d’Osasuna

El pas de José Arnaiz per can Barça va ser molt curt, però intens. El jugador nascut a Talavera de la Reina va ser una de les grans descobertes del filial blaugrana la temporada 2017/18, brillant primer sota les ordres de Gerard López i després en el primer equip. El Barça l’havia fitxat aquell mateix estiu per 3,4 milions d’euros després d’una excel·lent temporada al Valladolid, en el qual va ser el segon màxim golejador de l’equip amb dotze gols i amb una progressió meteòrica. La seva carta de presentació va ser immillorable. El manxec només va necessitar nou partits amb el filial per guanyar-se la titularitat i cridar l’atenció de l’enorme focus mediàtic barcelonista, amb quatre gols i tres assistències en 699 minuts.

Les seves bones actuacions van convèncer Valverde, que el va fer debutar amb el primer equip un mes i mig després d’arribar a Barcelona. El 24 d’octubre, en l’anada dels setzens de final de la copa contra el Múrcia, Arnaiz va tenir el debut somiat. Va jugar els 90 minuts a la Nueva Condomina i va posar-hi el colofó amb un gol que no oblidarà mai: eslàlom d’esquerra a dreta per acabar xutant des de la frontal i enviar l’esfèrica al fons de la xarxa amb una rematada creuada (0-3, 56’). Amb poc temps, el Barça B se li havia fet petit i Valverde li va continuar donant oportunitats, sobretot a la copa, on va jugar tres partits més, marcant un gol en dos. Però el dia que quedarà marcat per a tota la seva vida va ser el 7 de gener, quan va disputar els seus primers minuts a primera divisió contra el Llevant. Arnaiz va tenir el privilegi de saltar a la gespa del Camp Nou en el minut 85 i compartir davantera amb Messi i Luis Suárez.

El manxec era un dels màxims aspirants a fer el salt definitiu al primer equip, però tot va canviar de la nit al dia. Una pubàlgia va frenar la seva progressió i el van situar a la rampa de sortida. L’estiu del 2018, Arnaiz va marxar al Leganés a la recerca de més minuts a primera per assentar-se en la categoria. Cinc temporades després, ha arribat lliure a l’Osasuna, on s’ha convertit en un jugador útil per a Jagoba Arrasate. No té l’etiqueta de titular, però va ser l’heroi en la victòria del conjunt navarrès contra el Castelló en els setzens de copa amb un gol en el minut 108 de partit. Avui serà una nit especial per a ell. Retrobament contra el Barça. Ja sap què és marcar al seu exequip. Ho va fer el 2020, amb la samarreta de l’Osasuna, en qualitat de cedit, en la derrota dels blaugrana al Camp Nou (1-2).