Barça

Xavi: “No seré mai un problema per al Barça”

Xavi Hernández ha parlat aquest migdia en la prèvia de l’Unionistas de Salamanca- Barça de copa que es disputa demà (19.30h) a l’estadi Reina Sofia. Una roda de premsa esperada, després de la desfeta (4-1) en la supercopa i que ha durat 25 minuts. Les seves declaracions:

Unionistas

“Hem de canviar el xip. Després de la derrota en la supercopa, volem passar a quarts de final en la copa. Som els favorits, però és un camp difícil. Ells juguen directe, busquen la segona jugada i serà complicat. Per ells és el partit de la seva vida i hem d’igualar el seu coratge i la seva fe”

Visita de Laporta

“Jo ja vaig parlar amb ell a l’avió. Missatge de tranquil·litat i unió. És la persona més positiva, em supera i tot. La realitat és que tenim els tres títols per davant i té confiança en l’staff i els jugadors”

Els jugadors

“Els jugadors estan al 100% amb mi. Quan no estiguin amb mi agafaré les maletes i marxaré. Estan tocat clar. Les derrotes i més contra el Madrid peses. Hem de fer net i continuar. Jo parlo molt amb ells. L’altre dia vam fer les coses malament, però volem tornar-les a fer bé”

Continuïtat depèn dels títols?

“Sempre ha estat així. Ho he dit des del primer dia. Segueixo aquí perquè s’han complert els objectius. A mi em fitxen, venen a Qatar i em diuen que el club esta molt malament i em diuen que hem de quedar quarts, quedem segons. L’any passat l’objectiu era guanyar la lliga, i es guanya la lliga i també la supercopa. Aquest any l’objectiu és guanyar títols, s’ha perdut un, ja vaig demanar perdó. L’objectiu és guanyar copa, lliga i Champions i si no es compleixen els objectius jo seré el primer de dir “fins aquí”. Aquesta és la meva realitat, la resta m’importa ben poc. Estem molt més a prop de l’èxit que de la derrota. “

La defensa

“És el que més em preocupa. Ho hem de millorar, no podem encaixar tant fàcil”

Guardiola

“Ja li he donat les gràcies a Pep, per les paraules que va dir. Ell sap de l’exigència d’entrenar aquí. És moment d’estar units. Entrenadors i jugadors. M’ha alegrat molt la visita de Laporta i com de positiu és. Tots units fem força, és això”

Les crítiques

“No opino d’opinions. Totes em semblen respectables. Ja he explicat la meva realitat. Estem revitalitzant el club, estava en un dels pitjors moments de la història. Estem més a prop de l’èxit que de la derrota. Entenc les crítiques i se on estic”

Xerrada amb els jugadors

“Els vaig dir que ànims, que queden tres títols. L’anàlisi futbolístic el fem internament. Ens hem d’animar. El Madrid estava on estem nosaltres ara any passat i van guanyar la copa”

Desil·lusió del barcelonisme

“L’afició em diu que ànims i que queden tres títols. De l’altre dia sí que percebo desil·lusió, jo soc el primer. Perdre una final contra el Madrid és el pitjor que pot passar. Però no veig desil·lusió en l’afició”.

No continuitat al bon joc

“No podem agafar el partit de diumenge com a exemple. Vam fallar en moltes coses. Jo el primer com a entrenador. Hem evolucionat molt respecte el novembre del 2021. Si agafem partits com l’Atlético, l’Athletic o el Porto es veu que hem evolucionat moltíssim”

Feina per fer

“Per això estic com a entrenador, per millorar a nivell individual i grupa. Treballarem més per no cometre aquests errors”

Massa optimisme?

“No. Els objectius segueixen sent copa, lliga i Champions. El primer era passar a vuitens de la Champions i s’ha aconseguit i la resta d’anys hem assolit els objectius. Si aquest any no es compleixen entenc que marxarem cap a casa. Com tots els entrenadors”

Liderar un projecte amb plantilla afeblida?

“No. El Barça no s’ho podria permetre. Hem de trobar la manera de competir sempre. No podríem permetre ningú un Barça que no fos competitiu. Estem en una de les situacions més difícils de la història del club. Des del primer dia ens hem trobat dificultats, però cap problema. Jo soc culer i vull estirar del carro. La situació econòmica és difícil, però estem competint”

Falta lideratge al camp?

“Hem trobat a faltar el lideratge de Gavi. La lesió de Gavi és una punyalada al cor. La de Ter Stegen també, la de Raphinha, la de Cancelo. No és una excusa, és una realitat. No poder fitxar, també és una realitat. Però els objectius segueixen intactes”.

Com d’important és la copa?

“És important la copa. Lliga i Champions estan per sobre, però la copa també ens fa il·lusió. Està tot per jugar, menys la supercopa per desgràcia”.

La baixa de Gavi

“És difícil el rol de Gavi, només n’hi ha un en el mon. I això que a principi de temporada deieu que no el faria jugar... hem de ser més competitius, tirar més de grup i estar units”.

Vitor Roque

“Va tenir unes molèsties i per això no va participar. Ara està bé i demà tindrà minuts segurament”

Costa implementar el model de joc

“És la pressió d’estar al Barça i les expectatives que es generen. Ho acceptem, som al Barça, però això va de guanyar. Com deia Luis Aragonés és guanyar, guanyar i guanyar. A mi se’m valorarà per guanyar. Si no es guanya i no hi ha títols hi haurà conseqüències. Però hem complert els objectius i amb èxit, a més”.

Els joves

“No hi ha problema. Demà els joves jugaran. Jugaran els que creiem que estant al nivell”.

Marxar del Barça a final de curs si no hi ha títols

“Jo no seré un problema pel Barça mai. Quan em diguin que soc un problema, marxo. Soc culer, estimo aquest club i m’hi deixaré la pell. Soc aquí per sumar i ajudar”

Laporta

“El president ve cada dos per tres. Ve a animar. Ell té alegria és positiu. És que tenim tres títols per davant”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)