Barça

Xip de lideratge

UEFA Women’s Champions League. El Barça deixa enrere la supercopa per tornar a la Champions, on té la possibilitat de segellar el primer lloc del grup si derrota l’Eintracht a casa

El títol de supercampiones ja no els el treu ningú, per això el Barça ja aparca l’exhibició oferta contra el Madrid i el Llevant i la festa posterior, per centrar-se en el següent repte. I és que cada partit és una prova de superació per a aquest equip. Sumar victòries, batre rècords, el que sigui. En aquest sentit, les blaugrana, ja classificades per als quarts de final de la Champions, tenen encara una tasca pendent en aquesta fase de grups: segellar el primer lloc. Avui, amb una victòria contra l’Eintracht de Frankfurt (21 h, Esport 3 i DAZN), compliran la segona part de la feina. Ja només serà qüestió d’esperar el sorteig de la pròxima eliminatòria i saber quin és el camí que han de seguir per arribar a Bilbao.

Parlant de reptes, l’equip de Jonatan Giráldez en té un altre amb el conjunt alemany. L’Eintracht és l’únic equip que ha pogut avançar-se contra el Barça aquesta temporada. Va ser en el duel de la primera volta a Frankfurt. Les blaugrana van arribar al descans perdent, però van capgirar el resultat en una segona part molt bona. “Hi ha coses que es poden treballar. Intentem tenir aquest estímul perquè les jugadores pateixin i es trobin situacions diferents perquè, quan es donin en els partits, estiguin preparades. És un repte per a demà, intentar que demà no es posin al davant”, explicava Giráldez en la prèvia. És un dels objectius, que l’Eintracht, un dels rivals que més han complicat les coses al Barça, no pugui repetir el que va fer a Alemanya. Significarà, també, que les blaugrana continuen creixent en aquesta temporada. El moment de forma de l’equip és brutal i Giráldez no té la sensació que les jugadores puguin afluixar. I és igual tot el soroll de fora. Perquè n’hi ha, i molt. No només per les renovacions pendents, sinó també per la identitat del substitut del tècnic gallec. En una setmana en què Rafel Navarro i Pere Romeu han sonat amb força, entrenador i jugadores se centren en la pilota. “No em preocupa. Quan el club ho decideixi, serà el millor moment. És cert que és una llàstima que surtin coses perquè a vegades es perd la gràcia del projecte o de la decisió i de la notícia. Però hi estic acostumat. És el que hi ha. Forma part del joc i ens hem d’adaptar”, explicava el tècnic. Patri Guijarro, una de les capitanes, va assegurar que l’equip està tranquil. “Estem tranquil·les. Per un costat, perquè estem concentrades en la temporada i en el que ve. Per l’altre, perquè sabem que el club apostarà per seguir aquesta línia continuista, que és la que ens va bé. Qui vingui, que tingui la mateixa mentalitat que nosaltres”, va explicar.

Sense canvis

Per al partit, Giráldez continuarà amb les baixes de Paños, Mapi, Alèxia, Jana i Rolfö. Les tres últimes evolucionen bé, especialment Rolfö i Jana. Caldrà veure si el tècnic aposta per l’onze de gala per tancar la feina o si aprofita per fer rotacions i gestionar les càrregues de minuts.

Al davant, un Eintracht que no competeix oficialment des de fa un mes i que pot quedar fora d’Europa avui mateix, però que comptarà amb uns 300 aficionats a les graderies d’un Johan Cruyff que homenatjarà les campiones de la supercopa i les premiades a la gala The Best. També les no premiades o ni tan sols nominades. Perquè a casa seva sí que són considerades les millors.

LA PRÈVIA

Hem d’evitar relaxar-nos. És un partit igual d’important. No ho tenim tot fet
Jonatan Giráldez
ENTRENADOR DEL BARÇA
L’entrenador? Estem tranquil·les. El club escollirà bé, però vull que sigui ambiciós
Patri Guijarro
JUGADORA DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció