Barça

Cubarsí: Eurocopa no, Jocs sí

Descartats. De la Fuente, deixa fora de la llista final de 26 jugadors el blaugrana Pau Cubarsí i el blanc-i-vermell Aleix Garcia. El Barça aconsegueix que el d’Estanyol no dobli cites aquest estiu

El Barça ha guanyat una petita batalla amb la Federació Espanyola de Futbol, evitant que un dels seus futbolistes amb més projecció es passi tot l’estiu competint. Pau Cubarsí ha estat un dels tres futbolistes descartats pel seleccionador Luis de la Fuente, que deixa el d’Estanyol sense una de les cites més importants de l’estiu en l’àmbit futbolístic per, això sí, encaminar-lo a participar en els propers Jocs Olímpics de París, entre el 26 de juliol i el 14 d’agost, en plena pretemporada blaugrana amb el nou timoner a la banqueta, Hansi Flick. Tot no pot ser. Entre els altres descartats hi ha Aleix Garcia, que tenia tots els números per començar les vacances aviat, a conseqüència de l’extensa llista de migcampistes i jugadors intocables del seleccionador, de característiques similars a les seves. Per al d’Ulldecona comença un període de descans i també de decisions importants com la d’anar a la Premier League i acceptar l’oferta del West Ham, o anar cap al campió de la Bundesliga, el Bayer Leverkusen –l’altre descartat va ser Marcos Llorente, que deixa l’Atlético amb Morata com a únic representant a la llista definitiva de 26 jugadors.

El Barça, en boca de Deco, el director esportiu de l’entitat, tenia clar que no volia que es generés una situació semblant a la que va estressar Pedri just en els primers passos com a blaugrana i en el futbol de més alt nivell. Doblar cita i encadenar la participació en l’Eurocopa i els Jocs Olímpics no era el pla que volia seguir el conjunt blaugrana, com sí que va passar el 2020 amb el canari. D’aquesta manera, segurament a contracor de Luis de la Fuente, Pau Cubarsí pararà màquines per engegar motors amb l’objectiu de competir en els Jocs i tornar gairebé amb la lliga a punt per començar.

Els futbolistes culers que sí que es queden sense vacances, de moment, i seran a la cita de l’Eurocopa són Pedri, Ferran Torres, Lamine Yamal i Fermín, que tot just dimecres va disputar els seus primers minuts amb l’absoluta contra Andorra. També hi seran els catalans David Raya (Arsenal), Cucurella (Chelsea) i Dani Olmo (RB Leipzig); o els madridistes Dani Carvajal, Nacho i Joselu Mato.

L’equip amb més representants a la llista definitiva del combinat estatal és la Real Sociedad, que n’aporta ni més ni menys que cinc –Remiro, Le Normand, Mikel Merino, Zubimendi i Oyarzabal–, seguit del Barça, amb els quatre citats, i l’Athletic Club amb tres –Unai Simón, Vivian i Nico Williams.

Espanya disputarà l’últim test de preparació per a l’Eurocopa avui contra Irlanda del Nord a l’estadi de Son Moix, la casa habitual del Mallorca (a les 21.30 h). El debut a la gran cita de seleccions d’aquest estiu serà el 15 de juny contra Croàcia a Berlín.

CITA PER CITA

Sense Eurocopa, el jove central té gairebé assegurada la presència en els Jocs Olímpics

TENIA NÚMEROS

Aleix Garcia, del Girona, ha estat l’altre descartat, juntament amb Marcos Llorente

LA LLISTA

Unai Simón porter
Athletic Club
Álex Remiro porter
Real Sociedad
David Raya porter
Arsenal
Dani Carvajal lateral dret
Madrid
Jesús Navas lateral dret
Sevilla
Nacho central
Madrid
Le Normand central
Real Sociedad
Vivian central
Athletic Club
Laporte central
Al-Nassr
Cucurella lateral esquerre
Chelsea
Grimaldo lateral esquerre
Bayer Leverkusen
Zubimendi migcampista
Real Sociedad
Mikel Merino migcampista
Real Sociedad
Rodrigo migcampista
Manchester City
Fabián migcampista
PSG
Fermín migcampista
Barça
Pedri migcampista
Barça
Álex Baena mitjapunta
Vila-real
Dani Olmo mitjapunta
RB Leipzig
Ferran Torres extrem
Barça
Lamine Yamal extrem
Barça
Nico Williams extrem
Athletic Club
Ayoze extrem
Betis
Oyarzabal davanter
Real Sociedad
Morata davanter
Atlético
Joselu davanter
Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)