Barça

Marxa una llegenda

Mariona Caldentey s’acomiada després de deu anys en el Barça i sent la 5a màxima golejadora de la història del club

Ha guanyat 3 Champions, 5 lligues, 6 copes, 4 supercopes i 6 copes Catalunya en més de 300 partits com a culer

La sala de premsa de la ciutat esportiva Joan Gamper es va omplir de gom a gom per acomiadar Mariona Caldentey, una de les grans jugadores de la història del Barça. Després de deu anys en el club, durant els quals ho ha guanyat tot, la mallorquina ha decidit posar punt final a la seva etapa blaugrana i iniciar un nou repte professional. L’acte va començar amb la projecció d’un vídeo que recollia els millors gols i moments de Mariona en el club, fet que va arrencar aplaudiments i alguna llàgrima entre els assistents.

Mariona va voler agrair al club l’aposta decidida pel futbol femení. “Agraeixo al Barça tot el que ha fet per nosaltres. Aquest club ha apostat fort pel futbol femení i ho ha demostrat a cada pas.” També va dedicar unes paraules sentides a la seva família, amb un record especial pel seu pare difunt. “Espero que estigui molt orgullós de mi, on sigui.” Les seves amigues i companyes d’equip també van tenir un lloc destacat en el seu comiat, així com l’equip tècnic. “M’heu ensenyat moltíssim i m’heu fet creure en mi. El somni ha estat meravellós.” No es va oblidar tampoc dels treballadors del club, la premsa i els aficionats. “Sou imprescindibles. Gràcies per fer-ho possible dia a dia.” Mariona va remarcar la importància de les seves companyes. “No és només guanyar, sinó com hem guanyat. Tant de bo el futbol i la vida ens ofereixin un retrobament.”

Finalment, va agrair especialment a Xavi Llorenç i Marc Dome la confiança que van dipositar en ella quan va començar en el club. “Marxo feliç i orgullosa d’haver format part d’aquesta família. Visca el Barça ara i sempre.”

Després del seu emotiu discurs, els mitjans van tenir l’oportunitat de fer preguntes a Mariona. “Si hagués d’escollir un moment seria la darrera Champions, guanyant per fi el Lió. Però també amb tota la gent que m’ha acompanyat.” Sobre els motius de la seva marxa, va explicar: “L’he gestionat plorant molt, ho he dit en el discurs. Ha sigut una decisió molt difícil i gaudeixo del futbol molt. Fa deu anys que vaig arribar, i aleshores no érem professionals. He fet un camí en què ha participat molta gent, i tenia la sensació que necessitava nous reptes, altres motivacions. Òbviament que si me’n vaig del Barça és per marxar de la lliga. Com el Barça, enlloc.” Mariona va parlar també del suport que ha rebut del club: “Em sento molt estimada pel club, i això m’ho ha fet difícil, perquè em sento valorada com a futbolista i persona. Han respectat la decisió i no hi ha hagut cap mala cara o represàlia. Aquest final no hauria pogut ser millor.”

El seu futur

Pel que fa al seu futur, Mariona va ser discreta. “El Barça té un domini brutal en la lliga i estem motivades amb això. Ho hem demostrat. Ara, hi ha altres lligues que també et provoquen ganes de jugar-hi, i la carrera d’una futbolista és curta i passa ràpid. Amb 28 anys havia de provar un repte nou.” Encara que no va confirmar res, el seu nou destí podria ser l’Arsenal.

Mariona va remarcar que marxar del Barça per voluntat pròpia sempre és difícil, però se sent satisfeta. “Sí que tinc la sensació que marxo per la porta gran i guanyant-ho tot; sense lesions i participant.” La mallorquina va concloure el seu comiat emocionada: “Aquestes setmanes són tan intenses que no tens temps de pensar. He estat amb la selecció i a l’habitació he plorat molt en les concentracions. Preparar això d’avui, el partit de diumenge, el vídeo... ha sigut emotiu.” Quan li van preguntar com li agradaria ser recordada, va dir: “Com una jugadora que ho ha donat tot per l’escut i que sempre s’ha aixecat de les adversitats.” Amb aquestes paraules, Caldentey tanca una etapa gloriosa en el Barça, deixant un llegat inesborrable en la història del club.

LES REACCIONS

Després de deu anys marxo sent més culer del que era abans i formant part del millor equip del món. El Barça ha sigut tota la meva vida
Quan vaig arribar encara no s’havia professionalitzat l’equip; aquí m’he fet millor jugadora i he après conceptes que m’han ajudat molt
Hi ha altres lligues que també tinc ganes de jugar; la nostra carrera és curta i passa ràpid. Amb 28 anys havia de provar un repte nou
Marxo orgullosa i feliç d’haver format part d’aquesta família. Visca el Barça ara i sempre
Mariona Caldentey
exjugadora del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)