Barça

Urgeixen sortides

El Barça treballa contra rellotge per alliberar espai salarial i poder inscriure Dani Olmo de cara a la segona jornada de lliga contra l’Athletic

En els propers dies s’espera resoldre el futur de Lenglet, Mika Faye, Vitor Roque i, fins i tot, Ilkay Gündogan

Un estiu més, el Barça viu en una situació límit. Només falten onze dies perquè tanqui el mercat de fitxatges i l’entitat blaugrana encara té moltes carpetes obertes, sobretot pel que fa a l’operació sortida. Desfer-se d’un grapat de futbolistes és essencial per reduir la massa salarial, tornar a la norma de l’1:1 i poder inscriure Dani Olmo, en espera que hi pugui haver alguna incorporació més. El fitxatge estrella d’aquest estiu ja es va perdre el debut en la lliga a Mestalla perquè, segons Hansi Flick, encara no estava preparat per jugar. Una explicació que ja no valdria per aquest cap de setmana, ja que l’egarenc acumula bastants entrenaments amb els nous companys i no arrossega cap molèstia. Perquè Dani Olmo estigui disponible per a la segona jornada contra l’Athletic (aquest dissabte, 19 hores) només hi ha un camí: alliberar, com a mínim, una gran fitxa o, fins i tot, dues.

En aquest sentit, la prioritat de la direcció esportiva és desencallar aquesta setmana la sortida de tres futbolistes que no entren en els plans de Hansi Flick: Clément Lenglet, Vitor Roque i Mika Faye. El central francès, amb contracte fins al 2026, té avançat un acord amb l’Atlético de Madrid, equip al qual arribaria en qualitat de cedit. Abans, però, tot fa pensar que se li ampliaran les condicions contractuals amb el Barça per poder espaiar durant més temps la seva elevada retribució. Només falta que tots dos conjunts es posin d’acord en aquesta operació, que sembla que es concretarà de manera imminent.

Paral·lelament, el Barça també està accelerant per aconseguir materialitzar la sortida de Vitor Roque, ja sigui en forma de cessió o traspàs, sempre que arribi, com a mínim, als 30 milions fixos pels quals va aterrar a l’hivern. El brasiler prioritza continuar en el futbol espanyol, i el Betis és un dels equips que s’han interessat per la seva situació. També l’Sporting de Lisboa, però el jove davanter no acaba de veure amb bons ulls aquest destí. Una altra opció que continua oberta és tornar al Brasil. Qui també té les maletes preparades és el central del filial Mika Faye. El Rennes ofereix 10 milions més variables. El conjunt francès és el que està més ben situat per aconseguir els serveis del senegalès i, si res es torça, en els propers dies es podria fer oficial el traspàs.

Gündogan, futur incert

A causa de la delicada situació en què es troba el Barça i de la urgència d’inscriure Dani Olmo abans del partit de dissabte, tampoc es pot descartar la sortida d’altres futbolistes que en un principi no eren a la rampa de sortida, però que ara el club blaugrana veuria amb bons ulls que marxessin. En aquest sentit, el nom que ha sonat amb més força en les darreres hores és Ilkay Gündogan. L’alemany no va viatjar a València pel cop a la cella que va rebre al Gamper, però Flick no va amagar en la roda de premsa que havia parlat amb ell del seu futur. El tècnic blaugrana va dir que té la sensació que s’acabarà quedant, però la realitat és que totes les opcions estan obertes. El seu futur està en l’aire, i més quan ahir va anunciar en un comunicat a través de les xarxes socials que es retira de la selecció alemanya, després de 82 partits oficials. “Abans del torneig [l’eurocopa d’Alemanya], vaig sentir cert cansament al cos i també al cap, cosa que em va fer pensar. I els partits en clau de clubs i de seleccions no disminueixen”, va revelar en el comunicat.

La irrupció dels joves, la consolidació de Fermín i el fitxatge d’Olmo li podrien treure el protagonisme que va tenir el curs passat –va ser el jugador que més partits i minuts va jugar–, que va tancar amb cinc gols i catorze assistències. Ara mateix, hi ha overbooking de migcampistes que poden actuar en la seva posició. Per això, l’alemany estaria disposat a marxar, i el club també s’hi posaria bé. Gündogan té 33 anys i un dels sous més alts de l’equip, i només li queda un any de contracte. La seva sortida, doncs, alliberaria molt límit salarial i facilitaria les coses al Barça en aquest tram final del mercat. Sobre la taula té ofertes de Qatar, l’Aràbia Saudita i el Galatasaray, i fins i tot ha sondejat la possibilitat de tornar al Manchester City. Aquesta setmana haurà de definir el seu futur.

També es podrien fer efectives altres sortides del tot inesperades, com Eric Garcia, Christensen, Iñigo Martínez o Ferran Torres. Si arriba una bona proposta per a aquests futbolistes, se n’estudiarà la venda. Des d’Anglaterra, asseguren que el davanter valencià continua mantenint un bon cartell en la Premier League, i el Newcastle estaria preparant una proposta atractiva per intentar convèncer l’atacant de canviar d’aires aquest estiu. El Barça també busca equip per a Ansu Fati, però la seva lesió a la planta del peu ho dificulta tot.

Per donar entrada a Dani Olmo i a un altre fitxatge, s’ha de deixar sortir.

ILKAY GÜNDOGAN

Mentre decideix el seu futur, ahir va anunciar que es retira de la selecció alemanya

Frenkie de Jong, desaparegut

La situació de Frenkie de Jong és tota una incògnita. El neerlandès continua a la infermeria des que, el 21 d’abril passat, es va fer una lesió al turmell després d’una dura entrada de Fede Valverde en el clàssic contra el Madrid. Des d’aleshores, no ha trepitjat més el terreny de joc. Es va perdre el final de la temporada passada i l’Eurocopa, i ara sembla que com a mínim no tornarà fins després de l’aturada de seleccions al setembre.

Mentre el futbolista se centra en la seva recuperació –ja s’exercita a la gespa de la ciutat esportiva–, com cada estiu, el seu nom ha tornat a sonar per abandonar l’entitat blaugrana. El Manchester United ha estat un dels principals equips interessats a obtenir els seus serveis, però aquest interès s’ha refredat. El futbolista es vol quedar a Barcelona i, per tant, el Barça no es podrà beneficiar d’un traspàs que representaria un gran respir per a les arques del club blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)