Els números, aprovats
Els compromissaris aproven, amb un elevat percentatge de vots a favor, la liquidació de l’exercici econòmic 2023/24 i el pressupost 2024/25, que preveu 893 milions d’euros d’ingressos, 873 de despeses i un benefici net de cinc
El Barça va celebrar ahir l’assemblea general ordinària, en què estaven convocats 4.331 compromissaris, escollits per sorteig com a representació del 2,5% dels socis, les votacions dels quals van ser auditats per un notari. Tot i que l’acte va ser telemàtic, els membres de l’actual junta directiva, els senadors, que són els 1.000 primers socis, els expresidents del club, els membres de les comissions estatuàries i els presidents de les federacions territorials de penyes que són socis amb més de cinc anys d’antiguitat es van aplegar a l’Auditori 1899 per presenciar el transcurs d’una assemblea amb un ordre del dia de nou punts en què el més destacat va ser l’aprovació, amb un alt percentatge de vots a favor, de la liquidació de l’exercici econòmic del curs 2023/24 i del pressupost de la temporada 2024/25, amb el qual, segons va exposar el tresorer, Ferran Olivé, l’entitat preveu 893 milions d’euros d’ingressos i 873 de despeses. En la primera votació, 452 compromissaris hi van votar a favor, 156 en contra i 25 en blanc, mentre que, en la segona, els resultats van ser de 409 vots favorables, 75 contraris i 28 en blanc, tal com va anunciar el secretari de la junta directiva del club, Josep Cubells. Olivé també va explicar que el club preveu repetir un tancament de l’exercici amb un resultat ordinari positiu de cinc milions d’euros, assegurant així una generació d'EBITDA positiu que permeti consolidar les bases per a la temporada 2025/26, quan s’haurà de desplegar la nova estructura de generació d’ingressos derivada del nou Spotify Camp Nou.
D’aquesta manera, el Barça va tancar amb èxit els dos punts més importants d’una assemblea que va començar amb un informe inicial de Joan Laporta en què el president va destacar que, malgrat que el camí encara no s’ha culminat del tot, hi ha indicadors econòmics que demostren que el club està en una situació molt millor respecte del 2021, quan va fer-se càrrec de la presidència. Durant aquests tres anys, l’entitat ha reduït el patrimoni net negatiu des dels 451 milions d’euros fins als 94. “Això ha estat gràcies a la confiança que ens han donat els socis, que, en el seu moment, ens van aportar l’estabilitat institucional necessària per fer front a tots els reptes”, va afirmar Laporta, que va assegurar que el Barça serà sempre propietat dels seus socis “sense que s’hagin de gratar la butxaca” mentre ell estigui al capdavant de l’entitat blaugrana. En l’àmbit esportiu, el president va agrair la feina i el compromís de l’entrenador, Hansi Flick, i de Deco, el director de futbol, i el seu equip de treball, que han rebaixat la massa salarial des dels 670 milions d’euros fins als 500, al mateix temps que s’ha potenciat la Masia, un dels eixos vertebradors del projecte del Barça. “Tancar la temporada 2023/24 amb resultats ordinaris positius –de 12 milions d’euros, fet que no passava des del 2017– i presentar un pressupost que doni continuïtat a aquesta fita és una extraordinària notícia que arriba a les portes del 125è aniversari i la tornada a l’Spotify Camp Nou”, va concloure Laporta.
Després dels tres primers punts de l’ordre del dia, Ramon Estebe, que agafa el relleu de Joan Manuel Trayter, va ser ratificat pels compromissaris com a nou síndic dels socis i sòcies, després d’una votació que es va resoldre amb 225 vots a favor, 12 en contra i 29 en blanc. Tot seguit, la vicepresidenta institucional, Elena Fort, va prendre la paraula per explicar la situació actual de l’Espai Barça i les pròximes fites del club. “Estem acabant el procés constructiu. El primer o segon semestre del 2025 podrem mostrar el projecte, dut a terme per l’arquitecte Gascón. L’inici començarà condicionat quan acabi l’Spotify Camp Nou”, va informar Fort. Posteriorment, Valero Rivera va ser distingit com a membre d’honor de la secció d’handbol, amb 360 vots favorables, 10 contraris i 7 en blanc. “Com a jugador i com a entrenador sempre he estat lligat al Barça. Per aquest motiu, per mi és un gran honor i ho agraeixo de tot cor”, va admetre Rivera, visiblement emocionat. Com que no hi va haver ni una sola proposta de cap soci, en el vuitè punt de l’ordre del dia es va passar directament a l’exposició esportiva de Deco i del vicepresident primer, Rafa Yuste. “Deco ens va recomanar fitxar Flick, una persona treballadora i humil. Des del primer dia que vam tornar, hem treballat perquè la Masia torni a bategar. No ha estat un any bo, però treballant podem arribar a aconseguir allò que vam tenir”, va dir Yuste. Per la seva banda, el director esportiu va destacar la valentia de la decisió d’incorporar el tècnic alemany. “Sabíem que havíem de prendre decisions de sortides i d’entrades per garantir la competitivitat de la plantilla. Calia coratge i l’entrenador hi havia de creure. Flick és una part principal en aquest procés.” El portuguès també va ressaltar que l’objectiu ha de ser que la base de l’equip estigui formada per gent de la casa i per futbolistes amb ganes de triomfar, “com passava a la meva època de jugador”, va recordar.
Finalment, va tenir lloc el torn obert d’intervencions dels socis i sòcies del Barça, que van poder expressar lliurement les seves opinions i inquietuds durant una assemblea general ordinària que, amb el pic de 927 socis compromissaris, va batre el rècord d’assistència en format telemàtic.
Notícies relacionades
Publicat a
Notícies
Dijous,21 novembre 2024