Barça

Una gran nit europea, cinc anys després

Champions League. El Barça no aconseguia un gran resultat a casa contra un dels gegants d’Europa des del triomf contra el Liverpool el 2019, vivint constants decepcions els últims anys

El triomf del Barça contra el Bayern de Múnic significa molt més que tres punts. És la confirmació que l’equip de Flick està preparat per competir a Europa. Ho va deixar clar marcant quatre gols a una bèstia negra dels blaugrana en les últimes Champions. La victòria contra els bavaresos es podria convertir en un punt d’inflexió pel Barça, que espera poder competir a Europa amb garanties.

50.132 culers van gaudir del triomf del Barça al Lluís Companys. Els aficionats blaugrana no veien una victòria com aquesta a casa des de feia més de cinc anys. Els catalans no aconseguien una victòria contundent contra un dels gegants europeus des del maig del 2019, quan van derrotar per 3 a 0 el Liverpool al Camp Nou en l’anada de les semifinals de la Champions. La història va acabar amb la dramàtica remuntada a Anfield que va deixar els de Valverde fora de la final.

Des de llavors, els blaugrana ta sols han tingut decepcions quan han tingut grans reptes com a locals en Champions. Després d’encaixar el 2 a 8 a Lisboa el 2020, l’equip va perdre per 0 a 3 contra el Juventus i per 1 a 4 contra el PSG l’any següent. En el posterior, va perdre 0 a 3 contra el Bayern, un resultat que es va repetir el 2023. Finalment, la temporada passada es va repetir l’1 a 4 contra el PSG, que va suposar l’eliminació del Barça en els quarts de final.

És cert que en aquest període el club ha aconseguit vèncer equips com el Nàpols, l’Inter de Milà i el Borussia Dortmund, però gairebé ni ha competit contra els grans candidats a guanyar la Champions que s’ha anat trobant. El Barça s’havia acostumat a perdre en les grans cites, especialment a casa. Estava molt lluny de ser capaç de poder superar exàmens d’aquest tipus. I això és precisament el que ha canviat el triomf de dimecres contra els de Múnic. El Barça ha passat de ser golejat a poder golejar un equip com el Bayern. És una injecció d’autoestima enorme.

Ho és per als jugadors, per a l’afició i per al club sencer. El resultat fa que tothom cregui que l’equip està preparat per competir per tot, en qualsevol circumstància. És el primer pas per superar adversitats i situacions que sempre apareixen en el transcurs d’un partit o eliminatòria europea. El Barça es va veure superat els primers vint minuts de partit, que van acabar amb l’empat de Kane. Lluny d’enfonsar-se i renunciar a la idea, com ha passat molt sovint en totes les decepcions blaugrana a Europa dels últims anys, els de Hansi Flick es van fer forts mentalment per resistir i continuar competint. Van acabar tenint premi, van trobar el segon gol i el feliç desenllaç final que va acabar amb festa grossa a Montjuïc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)