Barça

Aficionats del Barça llancen bengales i ampolles de vidre i amenacen els periodistes a Canaletes

Els aldarulls a Canaletes acaben amb 20 detinguts

Algun grup d'aficionats hauria iniciat les agressions contra els periodistes en identificar un càmera de ‘Punto Pelota‘

Més de 8.000 aficionats del FC Barcelona han pres el centre de la ciutat i la font de Canaletes, a La Rambla, després de l'eufòria deslligada pel triomf davant del Reial Madrid. Alguns dels aficionats concentrats a Canaletes aquest dimarts a la nit han començat a llançar objectes contra els periodistes que es trobaven cobrint la celebració per la classificació del Barça a la final de la Lliga de Campions. Els aldarulls han acabat amb 20 detinguts i 24 ferits.

La jornada ha transcorregut amb normalitat durant tota la nit fins que poc després de la una de la matinada alguns individus han començat a llançar ampolles de vidre i llaunes contra els periodistes que estaven filmant la celebració que s'està realitzant al voltant de la Font de Canaletes des de l'Hotel Lloret de la Rambla i els han començat a amenaçar. Els periodistes i càmeres han hagut de sortir del balcó de l'hotel i els Mossos han iniciat les càrregues contra els brètols

L'hotel des d'on els periodistes estaven cobrint les celebracions s'ha buidat de cop després de les agressions d'alguns fanàtics. L'ambient a Canaletes s'ha escalfat i els Mossos d'Esquadra han dissolt la concentració de culers que s'aplegaven a la Rambla. Els aficionats han quedat relegats al centre de Plaça Catalunya, on els agents han iniciat una segona càrrega. Les furgonetes de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra han bloquejat el carrer Pelai i la Rambla.

Bengales

A més d'ampolles de vidre, llaunes i altres objectes, els individus també han llançat una bengala a l'hotel on s'estaven els periodistes. La bengala ha entrat a dins de l'establiment, l'ha cobert de fum i ha declarat un petit incendi que ha cremat alguns cables.

Segons sembla, algun grup d'aficionats hauria iniciat les agressions contra els periodistes en identificar un càmera de Punto Pelota, el programa d'esports d'Intereconomía. En aquest moment, un grup de gent ha comença a llançar ampolles i d'altres elements i han amenaçat, insultat i adreçat gestos als periodistes aplegats al balcó de l'Hotel Lloret, la zona des d'on tradicionalment es cobreixen les celebracions del Barça en ser molt propera a la font de Canaletes.

Sembla ser també que una de les persones que es trobava a l'hotel hauria llançat una llauna de cervesa contra els culers, fet que ha encès encara més el grup d'aficionats conflictius, que s'han encarat de nou amb els periodistes amenaçant-los violentament.

A més, alguns membres del grupuscle exhibien pancartes i banderes del grup ultra barcelonista dels Boixos Nois.

Arran de les càrregues i persecucions s'han produït com a mínim 20 detencions, segons els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. A més, com a resultat dels aldarulls, un total de 24 persones han resultat ferides. Segons el SEM, han estat ferits 20 aficionats, tres mossos i un guàrdia urbà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)