FEB

L’Spar Citylift exerceix de líder a València (62-73)

Bàsquet.

L’Spar Citylift ha començat la segona volta amb una valuosa victòria a la pista del València, el tercer classificat de la lliga (62-73) en el millor partit a l’equip de Sonja Vasic (16 punts i 8 rebots). Elonu (21 i 6) ha estat imparable en atac i Laia Palau ha superat el seu sostre d’assistències aquesta temporada (9). El triomf permet l’equip mantenir una jornada més el lideratge.

El partit s’ha trencat ja en el primer quart després d’un triple i un tir en suspensió de Vasic (4-11). La màxima diferència ha arribat un triple sobre la botzina de Mendy (10-22). En el segon quart la base suplent Lizarazu ha fet reaccionar el seu equip i Èric Surís ha hagut de demanar temps mort (17-25), una aturada que ha anat seguida de dues grans accions de Rosó Buch, que han fet que les gironines aconseguissin la seva màxima diferència (17-32). El València no ha claudicat i de la mà de Brown ha mirat d’igualar el marcador, però un altre cop Vasic, amb un rebot d’atac i dos punts ha tancat el segon quart amb bones sensacions per a les d’Èric Surís.

La segona meitat ha començat amb un 5-0 de les locals, però Vasic ha respòs des de la línia de tres (34-44). L’equip, a més, ha tancat el rebot i Mendy ha pogut córrer i fer mal. Elonu ha estat letal en els tirs frontals i ha fet un triple clau (41-58) abans que s’acabés el quart. Coulibaly ha marxat a la banqueta amb un fort cop. No ha tornat a la pista però l’equip s’ha defensat perfectament en els últims deu minuts controlant el rebot i anotant sempre que les locals s’acostaven.