FEB

Xargay torna a l’oficina

Bàsquet. La gironina, ahir a Fontajau, espera jugar-hi dijous de local, una circumstància que no viu des del 19 d’abril del 2009. La presentació, demà

Marta Xargay (Girona, 1990) serà presentada demà al migdia a l’ajuntament, en un acte amb què es vol donar valor a la transcendència que té per al club i la ciutat la seva arribada. Són deu anys lluny de casa. Un títol d’Eurolliga, una medalla olímpica, dues mundials o tres campionats d’Europa a nivell de seleccions o dos estius a la WNBA després, Xargay torna al club amb què va començar a créixer de manera paral·lela –va ser MVP de la fase d’ascens a la lliga femenina fins que se’n va separar per mantenir la progressió i, ara, torna a un equip campió i amb aspiracions.

L’alera i l’Uni explicaran més detalls demà, però ahir Xargay ja va repartir il·lusió llançant les pilotes amb què un dels patrocinadors de l’entitat obsequia el públic, a la mitja part, en una acció que es fa en cada partit.

Deu anys

El que tothom espera és veure la gironina amb la samarreta de l’Uni. Amb l’equip rival, a Fontajau, ho ha fet amb el Dynamo de Kursk (79-61, el 27 de novembre passat), l’USK Praga (54-52 el 3 febrer del 2016) i amb l’Avenida, l’equip en què va debutar en la lliga femenina contra l’Uni (76-59 el 10 d’octubre del 2009 a Salamanca) i va jugar el seu darrer partit en sis temporades; quan l’Spar Citylift guanyava la primera lliga (72-54 el Sant Jordi del 2015).

L’últim partit de Marta Xargay amb l’Uni, a Girona, va ser en la lliga femenina 2 abans de la fase d’ascens de la qual seria MVP, el 2 de maig del 2009 amb el Lima Horta (54-47). Era el darrer partit de la lliga regular i contra el primer equip que va guanyar les d’Anna Caula aquell curs. Però va ser a Palau-sacosta. El darrer dia que Xargay va jugar de local a Fontajau, doncs, va ser l’anterior: el 19 d’abril amb el Valls (89-53). La dorsal 10 de l’Argon –que ja ha demanat dur un altre cop– va fer aquell dia 14 punts (3/5 triples), 8 rebots, 3 assistències i 22 de valoració. Un dia a l’oficina.

48 hores

L’Spar Citylift està pendent de la llicència de Marta Xargay. La fa la FEB –avui és festiu– i, per jugar dijous en l’Eurolliga, ha d’estar a punt demà. La FIBA requereix que la fitxa –falta el transfer– estigui tramitada 48 hores abans del partit. La gironina, que ahir va fer l’escalfament amb l’equip fins a la xerrada tàctica, com Núria Martínez, en la recta final de la recuperació, tenia una lesió a l’espatlla esquerra que a Rússia no va ser diagnosticada –ni tractada– en un primer moment però que ja ha superat.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)